Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2019. 11:07

Dalji pad 

Apple pao na četvrto mjesto po vrijednosti

Mada se u prošlom tjednu oporavio za 3,9 posto, Apple je daleko od vrijednosti od 1 bilijuna dolara.

Apple pao na četvrto mjesto po vrijednosti

Nakon što je prošle godine izašao na sam vrh svjetskih kompanija, odnosno postao prva tvrtka čija je vrijednost prešla 1 bilijun dolara, Apple je u posljednjih nekoliko mjeseci počeo tonuti, pa mu je trenutna vrijednost "samo" 700,9 milijardi dolara. U prošlom tjednu ostvario je doduše lagani rast od 3,9 posto, što možemo pripisati blagdanskom raspoloženju kupaca.

Osim što je izgubio prvo mjesto po vrijednosti na koje je zasjeo Microsoft, Apple je pao i ispod Amazona, da bi ga sada prestigao i Alphabet (Google).

Većina analitičara navodi kao glavni razlog ovog pada slabu prodaju novih iPhoneova, a Applleov šef Tim Cook tvrdi da prodaja ide slabije od očekivane zbog trgovinskih tenzija između Kine i SAD-a.

Potom se oglasio i američki predsjednik Donald Trump koji kaže da je svojem prijatelju Timu Cooku rekao da počne graditi tvornice svojih lijepih proizvoda u SAD-u (vjerojatno vam je poznato da se iPhoneovi proizvode u Kini).

Analitičari Appleu predviđaju još značajniji pad u prihodima u predstojećim kvartalima, posebice stoga što se očekuju loši rezultati prodaje u postblagdanskom razdoblju.  Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple prodaja iPhone pad
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->