Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.01.2019. 15:16

Sudska odluka 

Apple mora maknuti iPhone 7 i 8 iz dućana u Njemačkoj

Njemački sud donio je odluku u korist Qualcomma koji je tužio Apple zbog krađe patenata.

Apple mora maknuti iPhone 7 i 8 iz dućana u Njemačkoj

Sud u Münchenu donio je odluku da Apple mora maknuti neke modele iPhone telefona iz svojih dućana u Njemačkoj zbog neovlaštenog korištenje patenata Qualcomma vezanih uz tehnologiju za uštedu energije.

Njemački sud je ovu odluku donio dan nakon što je Qualcomm uplatio jamstvo u visini od 1,3 milijarde eura ukoliko se odluka suda promijeni u korist Applea nakon priziva, što je uobičajena praksa za takve vrste sporova u Njemačkoj.

Ovom odlukom suda u Njemačkoj je zabranjena dalja prodaja iPhone 7 i iPhone 8 modela, a to se osim na Appleove storeove odnosi i na retail dućane "trećih strana", kao i na 15 outleta s Appleovim brandom u toj zemlji, no ne odnosi se na najnovije iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR modele koji će se i dalje normalno prodavati.

Qualcomm je do sada tužio Apple u 7 država, a prošli mjesec je slična presuda donijeta u Kini, gdje je sud "banao" brojne modele telefona, od iPhonea 6S pa sve do iPhonea X.

Qualcommov izvršni potpredsjednik Don Rosenberg povodom ovoga je izjavio: "Dva ugledna suda iz dva različita pravosudna sustava potvrdila su vrijednost Qualcommovih patenata i proglasili Apple prekršiteljima te naredili zabranu prodaje na važnim tržištima Kine i Njemačke".

Qualcomm je tužio Apple i u SAD-u, optužujući ga da je dijelio njegovu tehnologiju s konkurentskim dobavljačima.  Ova odluka suda u Njemačkoj, koja predstavlja najveće tržište u Europi, mogla bi se odraziti na sve države unutar Europske unije.Vezani sadržaji
Ključne riječi sud iPhone Qualcomm patenti Nejmačka
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->