Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.01.2019. 14:22

Neuspješno restrukturiranje 

Ericsson bilježi gubitke i otpušta ljude

Ericsson je rezervirao 686 milijuna dolara za restrukturiranje BSS poslovanja.

Ericsson bilježi gubitke i otpušta ljude

Švedski Ericsson je objavio da je zbog pokrića troškova neuspjelog restrukturiranja svojeg poslovanja za poslovnu podršku Business Support System (BSS), koji mu stvara gubitak, morao rezervirati 686 milijuna dolara. 

„Očekivana potražnja kupaca za potpuno integriranim BSS rješenjem nije se ostvarila. Kašnjenje u razvoju proizvoda smanjilo je konkurentnost, a složeni projekti kasnili su i prekoračili troškove“, rekli su iz Ericssona i najavili da će zbog restrukturiranja tog segmenta biti prisiljeni na nova otpuštanja rukovodećih ljudi.

Proizvod temeljen na cloudu pod nazivom Revenue Manager lansiran je još 2016., a služi za praćenje poslovanja u realnom vremenu. Ericsson će daljnje investicije u BSS usmjeriti na starije proizvode te ograničiti aktivnosti vezane uz Revenue Manager kako bi ispunio postojeće obveze. Nedavni financijski izvještaji pokazivali su uspješno šire poslovanje, dok je napredak u digitalnim uslugama bio nešto sporiji, zajedno s problematičnim BSS-om.

Ericsson će se u svojem poslovanju sada najviše fokusirati na mreže pete generacije (5G) i ulagati novac u istraživanja i razvoj tih rješenja, dok će jako paziti na odjel usluga koji mu stvara gubitke, pa bi u okviru restrukturiranja moglo doći do novih otpuštanja ljudi.

IZVOR: IT Biz CrunchVezani sadržaji
Ključne riječi restrukturiranje Ericsson gubici BSS
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->