Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.07.2011. 19:54

Samsung 

Ponovno manja tromjesečna dobit

Samsung Electronics je u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvario 26,2 milijarde eura prihoda od prodaje, 4 posto posto više nego u istom razdoblju lani.

Ponovno manja tromjesečna dobit

Dobit iz poslovanja smanjila se za četvrtinu na 2,49 milijardi eura, a čista dobit Samsunga je u usporedbi s drugim tromjesečjem lani pala za 18 posto na 2,33 milijarde eura, objavila je tvrtka na svojoj internetskoj stranici.
Samsungovo poslovanje pogodile su niže cijene elektroničkih komponenti zbog velikih zaliha i slabija potražnja. Već u prvom tromjesečju tvrtka je zabilježila 30-postotno smanjenje dobiti zbog manjih cijena memorijskih čipova i manje dobiti od prodaje zaslona s tekućim kristalima i televizora.
“Suočavamo se sa zahtjevnim poslovnim okruženjem,” ocijenio je potpredsjednik tvrtke Robert Yi. “Globalna gospodarska nesigurnost nastavila se u drugom tromjesečju te je potražnja za proizvodima kao što su osobna računala i televizori, bila slaba,” pojasnio je.
Rast prihoda Samsunga je u velikoj mjeri posljedica rasta prodaje telefona, koji pokreće velika potražnja za Samsungovim pametnim telefonima.
Drugi najveći proizvođač telefona na svijetu je prihod u tom segmentu povećao za 45 posto, ponajprije na račun dobre prodaje pametnog telefona Galaxy S II.
S druge strane je jedinica koja se bavi proizvodnjom zaslona, ostvarila je 140 milijuna eura gubitka iz poslovanja, dok je godinu ranije ostvarila 584 milijuna eura dobiti. Prihod od prodaje u tom se segmentu smanjio za devet posto.
Dionice Samsunga su se nakon objave rezultata, prema pisanju američke novinske agencije AP, smanjile za za 0,8 posto. Ove su godine ukupno pale za 11 posto.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->