Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.07.2011. 01:29

RIM 

RIM otpušta 2.000 zaposlenih

Kanadska kompanija Research in Motion (RIM) objavila je da će otpustiti oko 10% od ukupnog broja svojih zaposlenika.

RIM otpušta 2.000 zaposlenih

Veselje suosnivača RIM-a Jima Balsilliea povodom promocije PlayBooka, sada je poprilično splasnulo.

Proizvođač BlackBerrya zabilježio je pad dionica više od 50% u odnosu na početak godine, pa je uprava kompanije objavila kako su prisiljeni otpustiti 2.000 djelatnika, odnosno oko 10% od ukupnog broja zaposlenih.

Osim otpuštanja zaposlenika, doći će i do promjena u vrhu kompanije, pa RIM napušta COO (šef operative) Don Morrison, koji će biti zamijenjen nekim od dosadašnjih izvršnih direktora.

 pojavile su se glasine kako bi RIM mogao biti kupljen od Microsofta 

Sve jača konkurencija na tržištu pametnih telefona, učinila je da profit proizvođača BlackBerryja bude znatno manji nego prošle godine, a u službenom priopćenju RIM navodi kako su promjene neophodne kako bi se fokusirali na ona područja u kojima imaju najveće mogućnosti rasta. Pretpostavljamo kako misle na tržište tablet računala, no mi bismo rekli kako se i tu konkurencija sve više zaoštrava, pa im neće biti nimalo lako, pogotovo kad se zna da njihov PlayBook ne uzima veliki dio kolača na tržištu.

Nedavno su se pojavile glasine kako bi RIM mogao biti kupljen od strane Microsofta, no za sada to još nitko nije službeno potvrdio.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->