Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.07.2011. 09:54

Microsoft 

Microsoft obara rekorde prodajom Officea i Kinecta

Microsoft je objavio financijske rezultate prošlog kvartala i pohvalio se rekordnim prihodima, čime poručuje kako za njega nema ni "r" od recesije.

Microsoft obara rekorde prodajom Officea i Kinecta

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, Microsoft je povećao prihode za 8%, a najveći rast ostvaruje sektor zabave, odnosno odjel "Entertainment & Devices", čiji su prihodi narasli za čak 30% u zadnjem kvartalu, odnosno 45% kad se gleda čitava godina. To je rezultat odlične prodaje Kinecta, Xbox 360 konzole i usluge Xbox Live.

 sektor zabave je uvelike pridonio rekordnoj zaradi Microsofta, ponajviše zahvaljujući Kinectu 

Čitava prošla godina Microsoftu je bila rekordna, a isti trend se nastavlja i u ovoj. Za fiskalnu godinu (koja je završila 30. lipnja 2011.), Microsoft je ostvario rekordnih 69,94 milijardi dolara, što je 12% povećanje u odnosu na prošlu godinu.

kinect

Microsoftu rekorde obaraju čak i prihodi online odjela, ponajviše zahvaljujući pretraživaču Bing, a u segmentu poslovnog softvera, najviše se prodaje Office 2010, koji je do sada prodan u više od 100 milijuna primjeraka, čime predstavlja najbrže prodavan Office paket u povijesti.

office

Ukoliko vas zanimaju detalji o poslovnim rezultatima Microsofta, posjetite ovaj link.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->