Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.07.2011. 13:15

Fujitsu i Toshiba 

Fujitsu u crvenom, Toshiba u plusu

Fujitsu je u prvom tromjesečju poslovne godine zabilježio 180 milijuna eura gubitka, dok je Toshiba ostvarila 4,2 milijuna eura čiste dobiti.

Fujitsu u crvenom, Toshiba u plusu

Tvrtka Fujitsu je u prvom tromjesečju poslovne godine, koje traje od travnja do lipnja, znatno povećala čisti gubitak, koji je u istom razdoblju prošle godine iznosio 14 milijuna eura. Slabije poslovne rezultate pripisuju ponajprije posljedicama potresa i tsunamija, koji su u ožujku pogodili Japan, oštetili tvornice i zaustavili proizvodnju.

U drugom tromjesečju prodaja Fujitsua smanjila se za 5,8 posto, a slabijem poslovanju pomogao je i jači jen. U nastavku godine Fujitsu očekuje rast prodaje i dobiti, ponajprije na domaćem tržištu.

Toshiba uspješna unatoč tsunamiju

Unatoč posljedicama potresa i tsunamija, Toshiba je između travnja i lipnja ostvarila dobit, i to 0,9 posto veću nego u istom razdoblju lani. Zbog manje kupovne moći, Toshiba je zabilježila 8,6-postotni pad prodaje na domaćem tržištu.

Kako pojašnjavaju u tvrtki, uspjeli su smanjiti negativne posljedice potresa i tsunamija na njihovu proizvodnju, unatoč tome što im je nekoliko tvornica bilo oštećeno.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->