Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.10.2020. 09:06

Njuškalo 

Njuškalo aplikacija na steroidima

Zahvaljujući AI značajkama sada odmah znamo isplati li se rasprodati skladište.

Njuškalo aplikacija na steroidima

Nadograđeni AI feature u mobilnoj aplikaciji Njuškala kroz predaju oglasa na fotografiji uživo pokazuje što se prodaje i kada je takav artikl zadnji puta prodan, a daje i raspon cijene.

 Ako ste zbog korona krize shvatili da vam ured više ne treba i na brzinu trebate prodati inventar ili barem informativno saznati vrijednost artikala, do sada nije bilo praktičnog alata koji bi vam pomogao u tom zadatku. Najveći hrvatski oglasnik i mobilna aplikacija Njuškalo nadogradio je svoje AI mogućnosti, pa sada u live preview modu prilikom slikanja dobivate vrlo jasne povratne informacije poput kategorije, okvirne cijene i kada je takav artikl zadnji puta bio prodan. 

Opća rasprodaja skladišta

 Kako i našoj redakciji u slučaju novog lockdowna prijeti ponovni rad od kuće, odlučili smo zbog predostrožnosti (ali i zabave) baciti redakcijske i poneku stvar s testiranja na Njuškalo. Ne pazeći što radimo, fotografirali smo i kolegice iz redakcije Sanju i Gogu, čime smo htjeli zapravo isprobati algoritam kojeg su u Styriji razvili.

njuškalo

Prodaj: Za prodavatalje najbitnija tipka sada ima novu AI funkcionalnost

Naravno da nas je najviše zanimalo područje informatičke i srodne opreme, a pomiješali smo starije i novije uređaje, ubacili malo namještaja i bacili se na prodaju. Nadograđenu funkcionalnost foto-prepoznavanja imaju svi korisnici aplikacije i ona je dodana kroz uobičajena ažuriranja. Kada se uđe u aplikaciju, mogućnost se aktivira pritiskom na tipku plus ispod koje piše prodaj.

Potom se fotoaparat usmjeri prema predmetu i onda se generiraju informacije. Sama aplikacija nudi savjete za što bolje fotografiranje predmeta. Potrudite se fotografirati predmet na čistoj pozadini bez detalja, pazite na kontrast, a predmet i pozadina trebali bi se razlikovati u bojama. Uvijek je bolje fotografirati na dnevnom svjetlu radi što boljeg prikaza boja.

Napravite više fotografija i to iz više kutova kako bi kupci mogli bolje doživjeti predmet. Ubacite koju fotografiju detalja ili posebne mogućnosti.

Slikaj i prodaj

Kada se upali sučelje fotoaparata u prodaj načinu rada aplikacije, ono djeluje kao svojevrsni live preview. Algoritam prepoznaje uređaj i automatski ispisuje kojoj kategoriji pripada, u kojem su rasponu cijene i kada je posljednji puta takav uređaj prodan.

Njuškalo 2

Live preview : Nadograđene AI mogućnosti kod fotografiranja predmeta pokazuju kategoriju, raspon cijene i kada je posljednji prodan na Njuškalu

Prvi artikl kojeg smo bacili u prodaju bio je Samsung Galaxy S20 Ultra 5G telefon kojeg smo testirali za usporedni test i, umjesto vraćanja proizvođaču, odlučili prodati na Njuškalu. Aplikacija je ispravno prepoznala kategoriju i smjestila je telefon u raspon cijena od 3997 do 5260 kuna.

Njuškalo 3

Slijedimo savjete: Novi Samsung Galaxy S20 Ultra slikali smo iz više perspektiva, na čistoj podlozi s dobrim kontrastom između predmeta i podloge

Uobičajeni nastavak:  Nakon slikanja slijedi predaja oglasa s naslovom i kategorijom u koju uređaj pripada. Potom smo ispred objektiva našeg high-end smartphonea bacili TEAMGROUP T-Force Delta Max SSD 512 GB, klasični SATA model. Aplikacija je smjestila uređaj u ispravnu kategoriju SSD diskovi pa nas, osim o cijeni, obavijestila da je zadnji SSD na Njuškalu prodan prije tri sata. 

Njuškalo 4

Zna što je SSD: Algoritam nadogradnje AI opcije u aplikaciji ispravno je smjestio naš SSD u pravu kategoriju

Najbliže stvarnoj prodaji bio je naš HP Pavilion 15,6 inčni laptop koji je dao svoj silikon na oltaru informatičkog novinarstva, ali i dalje vjerno služi. Sličan je model prema Njuškalo aplikaciji prodan prije dva sata, a u kategoriji HP laptopa cijena mu se kreće između 2131 i 2900 kuna, što je realna vrijednost ovog nešto starijeg modela.

Njuškalo 5

HP laptop: Stari redakcijski HP Pavilion aplikacija je na oba pokušaja smjestila u pravu kategoriju, s time da je drugi put (dolje) dala nižu procijenjenu vrijednost

Iprobali smo novu funkcionalnost i s komadom šarenog namještaja, pa smo našu novu fotelju stavili na oglasnik. Aplikacija ju je smjestila u kategoriju namještaja i dala razmjerno širok raspon cijena.

Njuškalo 6

Ode i fotelja: Novu fotelju koju smo nedavno nabavil ipak nećemo prodati, jer nećemo prema aplikaciji dobiti adekvatnu cijenu 

Šećer na kraju

Da malo probamo „zeznuti“ algoritam, za kraj smo fotografirali Sanju i Gogu, naše kolegice iz redakcije. Srećom, budući da nema prodaje ljudi u Hrvatskoj ni na Njuškalu, algoritam je na neki način zeznuo nas nudeći ono što se doista može prodati, pa je tako kod Sanje ponudio kategoriju Ekstenzije za kosu i umeci, pri čemu je zadnji artikl u toj kategoriji prodan prije osam dana, dok je na Gogi prepoznao naočale.

Njuškalo 7

Zezancija: S malo smiješnih faca probali smo se igrati s algoritmom aplikacije, no i na ovoj fotografiji pronašao je nešto za prodavanje

Njuškalo 8

Model za naočale: Kolegici smo pronašli novu karijeru

Umjesto prevrtanja po papirima može snimati reklame za naočale. Nakon slikanja, predaja oglasa ide po standardnoj proceduri. S novom opcijom brzo možete doznati okvirne vrijednosti predmeta i koliko često se prodaju, a mi se veselimo sljedećem updateu i novim funkcionalnostima.Vezani sadržaji
Ključne riječi aplikacija AI Njuškalo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->