Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.09.2020. 13:53

Open Data Hackathon 

Poznati pobjednici Open Data Hackathona

Prvo mjesto za autonomnog robota za lasersko uništavanje korova na ekološkim poljoprivrednim površinama.

Poznati pobjednici Open Data Hackathona

Na dvodnevnom Open Data Hackathonu u organizaciji HAMAG-BICRO-a tim Crop Shepard osvojio je prvo mjesto sa svojim projektom autonomnog robota za lasersko uništavanje korova na ekološkim poljoprivrednim površinama.

U hackathonu je sudjelovalo 38 natjecatelja raspoređenih u 15 timova koji su radili na razvijanju inovativnih rješenja uz korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora. Posebno se to odnosi na podatke koji se objavljuju iz sljedeća četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Open-Data-Hackathon-(4)

Natjecanje se održava u okviru projekta ODEON (Open Data for European Open iNovation) financirnog kro program Interreg Mediterranean Europskog fonda za regionalni razvoj. Prvih šest mjesta ostvaruju pravo na javno predstavljanje svojih projekata pred potencijalnim investitorima na konferenciji LEAP Summit koja se održava 1. i 2. listopada u Zagrebu.

Svi timovi koji su sudjelovali u natjecanju ostvarili su pravo na novčanu nagradu u iznosu 1.000 kn za svoje uloženo vrijeme, znanje i trud. Nakon individualnog savjetovanja s mentorima i 24-satnog razvijanja projektnih prijedloga, natjecatelji su demonstrirali svoje projekte pred žirijem koji je odabrao najbolje timove.

20200928_161953-(1)

Osim Crop Sheparda koji je za prvo mjesto osvojio i 15.000 kuna, drugo mjesto osvojio je tim Blank s projektom AI chatbota Touristco koji predstavlja turističkog asistenta i personaliziranu zabavu za svaki uzrast. Drugo mjesto pobjednicima je donijelo novčanu nagradu od 5000 kuna.

Treće mjesto osvojio je tim Disssyo koji je napravio projektno rješenje koje omogućuje sterilizaciju prostora i praćenje sigurnih prodajnih mjesta u gradu.

20200928_161937

Go Green or Go Home bio je četvrti s aplikacijom za mapiranje divljih odlagališta otpada.

Projekt Wingo na petom je mjestu predstavio rješenje pametnog stola za ugostiteljske objekte koje nudi veliku uštedu energije, dok su šesto mjesto osvojili natjecatelji iz projekta Eye Hearing s aplikacijom za poboljšanje kvalitete života osoba s oštećenjem sluga.

Timovima Crop Shepherd, Dissyo i Riddles  koji su najbolje prezentirali korištenje Esri tehnologije, tvrtka GDi omogućuje 12 mjeseci ArcGIS for Personal Use licence za pristup ArcGIS platformi, edukacijsku i stručnu podršku te upoznavanje s tehnologijom, kao i ArcGIS licencu u trajanju od 21 dan.

Poslovna inteligencija timu Blank omogućuje daljnji razvoj projekta Touristco u njihovom poslovnom inkubatoru „BIRD inkubator za analitiku i umjetnu inteligenciju“, uz stručno mentorstvo tvrtke.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->