Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.08.2022. 16:02

Sveučilište VERN’ 

Napredni studijski programi i poticanje poduzetničkog duha

Već više od 30 godina gradi se uspješna priča Sveučilišta VERN’ koje se bazira na inovativnim studijskim programima, suradnji s tvrtkama partnerima i poticanju poduzetničkog duha u studentima.

Napredni studijski programi i poticanje poduzetničkog duha

Na Sveučilištu VERN’ izvodi se ukupno 10 preddiplomskih studija na četiri fakulteta iz područja informatičkih tehnologija, ekonomije, financija, medija i kreativnih industrija. Inovativnost, suradnja s gospodarstvom koja uključuje preko 200 tvrtki, iznimna umreženost studenata i diplomanata uz više od 6.000 alumnija te poticanje poduzetničkog duha ključne su prednosti. 

VIDI NATIVE AD

„Studenti koji žele studirati IT studije na VERN’-u mogu birati između tri različita programa od kojih se svaki za sebe posebno ističe na tržištu, a to su Poslovna informatika, Cyber komunikacije i Internet stvari“, pojasnio je prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN’ i dodao: „Svi su ti programi razvijani u suradnji s tvrtkama, a uz naše postojeće studije kontinuirano se prilagođavaju novim trendovima, što studentima omogućuje usvajanje najsuvremenijih znanja, mnoštvo prilika za međustudijsku suradnju, ali i brzi razvoj karijera po završetku studija. Zajedničko obilježje svih studija je da potiču razvoj poduzetničkog duha i proaktivno poslovno djelovanje kod budućih stručnjaka.“

Učenje na primjerima vrhunskih kompanija

Studenti informatičkih studija imali su priliku učiti o prednostima 5G tehnologija od stručnjakinje iz tvrtke Nokia. Za tvrtku Ericsson Nikola Tesla razvijali su projektna rješenja na temu digitalnog zdravstva, a na terenskoj nastavi u Rimac Automobilima su učili kako upravljati proizvodnim procesima. Studenti su također imali priliku posjetiti poduzetnički inkubator PISMO i isprobati najmodernije tehnologije za razvoj gaming industrije.

22

Popločen karijerni put

Duga tradicija obrazovanja za poduzetništvo i partnerstvo s poslovnim sektorom omogućuju studentima rad uz koncept dualnog visokog obrazovanja. On podrazumijeva suradnju s tvrtkama.

„Tijekom nastave studenti imaju zadatak rješavati slučajeve za razne tvrtke, dok na obaveznoj studentskoj praksi stječu stručna i poslovna znanja. Na taj način uz znanja iz nastave, stječu i konkretna znanja iz biznisa. Ključna prednost naših IT studija je da studenti uče primjenjivati informatička znanja u rješavanju nečijeg poslovnog problema što im na tržištu daje prednost, jer osim IT strane razumiju poduzetničku i korporativnu stranu“, napomenuo je rektor Cvrtila.

Vlatko-Cvrtila - VERN

Stvaranje modernih studijskih programa

VERN’ je od svojih početaka bio usmjeren na suradnju s gospodarstvom. U takvoj komunikaciji od poslovnog sektora mogu se dobiti povratne informacije o znanjima i vještinama koje se traže na tržištu, što se potom ugrađuje u studijske programe. Uz to, studenti odlaze na praksu u poslovni sektor, a s tvrtkama partnerima studenti rade na stvarnim projektima tokom studiranja.

Studiji Internet stvari, Poslovna informatika i Cyber komunikacije odgovaraju na tehnološke trendove kao što su umjetna inteligencija, pametni gradovi, proširena stvarnost, fokus na UX/UI i razne društvene mreže.

„Studenti tih studija kroz rad na projektima, stručnu praksu i međustudijsku suradnju razvijaju svoje kapacitete i stječu znanja koja ih čine traženima i konkurentnima u ovom brzorastućem sektoru, zbog čega se uspješno integriraju u poslovne organizacije ili pokreću vlastite poduzetničke projekte u ICT sektoru“, zaključio je rektor Sveučilišta VERN’ Vlatko Cvrtila.

Vezani sadržaji
Ključne riječi VERN'
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->