Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.08.2022. 15:17

Aspira 

Stvaranje kreativnih lidera na studiju Računarstva

Visoka škola Aspira je uvela studij Računarstva - smjer Programsko inženjerstvo koji je kreiran u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima.

Stvaranje kreativnih lidera na studiju Računarstva

Na Aspiri kao ključne vještine budućnosti vide kreativnost i sposobnost vođenja, stoga upravo kao svoj X-faktor vide razvoj povećane samosvijesti kod studenata kako bi mogli postati kreatori i lideri sutrašnjice. Spremnost na slušanje, učenje, surađivanje, prilagođavanje i riskiranje neke su od osobina koje se zajedno s temeljnim tehničkim znanjima usvajaju studiranjem na Aspiri. 

VIDI NATIVE AD

Male grupe i fokus na „soft skills“

 Visokokvalificirani nastavnici na Aspiri sa studentima rade u malim grupama što čini ogromnu razliku, prema riječima dekana Aspire Alena Jerkunice.

„Aspira i na ovom studiju stavlja naglasak, osim na samu struku („hard skills“), i na meke vještine („soft skills“), tj. izgradnju osobnih karakteristika svakog studenta koje su se pokazale kao važni diferencijatori i na Aspirinim ostalim studijima, a to su: naglasak na praktičnom radu, iskustvo u stvarnom radnom okruženju, poduzetnički duh, sklonost timskom radu, razvijene komunikacijske vještine, sklonost rješavanju problema“, naglasio je dekan Aspire Alen Jerkunica. 

Praksa u IT tvrtakama

Priprema za tržište rada

Na Aspiri se uči više najzastupljenijih programskih jezika, ali i ostale teme iz područja računarstva poput sklopovlja (hardver) kako bi studenti mogli koristiti mobilne uređaje i specijalizirane računske sustave.  Znanja i vještine programiranja na tržištu rada veoma su tražena te karijera u developmentu pruža siguran put, pri čemu su plaće u ovom sektoru barem za trećinu iznad prosjeka.

Osim ključnih tehničkih znanja, jako je bitno kako se budući studenti snalaze pod pritiskom, jesu li timski igrači i kakva im je komunikacija. 

Računalna radionica

„Osobe koje posjeduju meke vještine će bolje obavljati svoj posao pod stresom, učinkovitije surađivati, voditi timove, ostvarivat će bolje rezultate. Zaposlenici koji posjeduju meke vještine poslodavcima će osigurati veći profit i konkurentniju poziciju na tržištu. Znači, vaše poznavanje struke vam osigurava intervju, ali meke vještine vam pomažu da ga uspješno prođete i na koncu dobijete posao“, pojasnio je viziju i fokus Aspirinih studija dekan Jerkunica. 

Laka tranzicija u profesionalne ICT strukture 

Strategija tehnološkog razvoja nužna je za tvrtke koje se žele natjecati na globalnom tržištu. Studij Programsko inženjerstvo preko partnera na ostalim studijima omogućuje povezivanje primjene računarstva i IT tehnologija s područjima turizma, gastronomije i sporta na domaćoj i međunarodnoj razini. Takva multidisciplinarna suradnja polazi od strukture studijskih programa na Visokoj školi Aspira. 

Terenska nastava u IT tvrtkama

„Budući da je Aspirin studij Programsko inženjerstvo u području računarstva, znači u srcu ICT-a, a drugi studiji u područjima turizma, ugostiteljstva i športa, rado naglašavamo utjecaj i važnost ICT tehnologije na uspješnost tih grana, posebno turizma. ICT tehnologija omogućava e-poslovanje, adresiranje pitanja rizika, i povećanje zadovoljstva korisnika. Na osnovi svega rečenog možemo zaključiti da je poslovanje u turizmu (posebno hotelskih poduzeća) nemoguće kvalitetno obavljati bez korištenja ICT-a“, zaključio je dekan Jerkunica. 

Top razlozi za studiranje na Aspiri

1. Balansiran naglasak na razvoju „hard skills“ i „soft skills“
2. Visok stupanj zapošljivosti nakon završetka studijskih programa na Aspiri
3. Svaki student upisom stječe specijalizirano računalo, idealno za razvoj IoT aplikacija
4. Programiranje od prvoga dana
5. Samostalne konstrukcijske vježbe – rad na projektima od prve godine studija
6. Korištenje suvremene tehničke opreme         
7. Sudjelovanje na Danu karijera – ostvarivanje kontakata s najboljim domaćim i stranim IT tvrtkama
8. Besplatno stjecanje IT certifikata (iz ponude cjeloživotnih programa Aspire i Suvremenog učilišta)
9. Vrhunski predavači uz stalna gostovanja stručnjaka
10.  Stručna praksa od prve godine kao sastavni dio studijskog programa
11. Svaki student ima pravo na licencirani Microsoftov softver
12. Mogućnost stipendiranja
13. Online praćenje nastave putem najsuvremenijih tehnologija
14. Online dostupnost nastavnih materijala
15. Poduzetničke radionice, susreti s poslodavcima iz struke

Vezani sadržaji
Ključne riječi Aspira
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->