Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.08.2011. 00:27

Diablo 3 

Legalno trgovanje među igračima u Diablu 3 za pravi novac

Trgovina raznim predmetima između igrača za pravi novac, do sada je u svim igrama bila zabranjena, no Diablo 3 je legalizira.

Legalno trgovanje među igračima u Diablu 3 za pravi novac

Kada smo prije dosta godina prvi puta čuli da neki igrači zarađuju masne pare prodajom virtualnog zlata, oružja i drugih predmeta u World of Warcraftu, to smo smatrali kuriozitetom i pričom za neku rubriku "nevjerojatno ali istinito". Vremenom je takva trgovina postala uobičajena stvar, jer se pokazalo kako mnogi igrači nemaju strpljenja igrati WoW po 15 sati dnevno da bi došli do potrebnih resursa, dragocjenih predmeta i naprednog oružja, što im ujedno i usporava napredovanje po levelima, pa su radije spremni sve takve stvari platiti pravim novcima manijacima koji provode dane i noći uz WoW.

Naravno, ovo se nije dopalu Blizzardu i drugim kompanijama koje proizvode slične igre, pa su takvu trgovinu zabranili, a igračima koje se ulovi u nedozvoljenoj trgovini prijetio je gubitak accounta, odnosno izbacivanje iz igre. No, koliko god se oni trudili provoditi restrikcije i kazne, na eBayu je trgovina opremom i accountima postala pravi mali biznis.

Trebalo je proći dosta godina dok Blizzardu nije sinulo da bi tu trgovinu mogao legalizirati unutar samih opcija igre, čime bi istu mogao nadzirati i kontrolirati, te naravno i eventualno nešto dodatno zaraditi od tih transakcija.

 u nastanku je jedan potpuno novi oblik internetskog poslovanja 

Obzirom da bi za postojeće igre poput WoW-a, uvođenje takve usluge zahtjevalo previše programerskog posla, Blizzard ju je odlučio uključiti u Diablo 3, jedan od  najiščekivanijih RPG naslova, koji bi se trebao najvjerojatnije pojaviti krajem ove ili tijekom iduće godine.

Usluga će se nalaziti u opcijama igre, a bit će prikazana u obliku aukcijske kuće u kojoj ćete moći razmjenjivati razne iteme i virtualne dragocjenosti za pravi novac. Igrači koji prodaju stvari postavit će osnovnu cijenu, a kupci će u određenom roku moći davati svoje ponude. Predmet će pripasti onome tko ponudi najviše, a aukcijska kuća će od svake transkacije uzimati neki mali postotak.

Diablo-3-Auc

Na izborniku aukcijske kuće moći ćete pronaći što želite kupiti ili prodati, saznati osnovnu cijenu, te postaviti svoju ponudu.

Kako bi se osiguralo da nemate problema s valutama, svaka regija će imati vlastito tržište koje će biti povezano s akreditiranim kompanijama koje će imati zakonsku mogućnost (i zastupnišvo Blizzarda) da te transkacije obavljaju preko neke od lokalnih banaka.

Uglavnom, kako stvari stoje, u nastanku je jedan potpuno novi oblik internetskog poslovanja, ovoga puta vezan uz gaming.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->