Nalazite se
  • Zdravlje
  • Igranje video igara kao terapija za moždani udar
Članak
Objavljeno: 08.04.2011. 20:35

Gaming za zdravlje 

Igranje video igara kao terapija za moždani udar

Negativne strane gaminga često su prenaglašene u odnosu na one pozitivne

Igranje video igara kao terapija za moždani udar

Dr. Mindy Levin, profesorica na Školi psihološke i okupacijske terapije na sveučilištu McGill u Montrealu, objavila je rezultate studije koja se provodila nad pacijentima koji se oporavljaju od posljedica moždanog udara, zbog čega imaju poteškoća s motornim funkcijama, uključujući paralizu, opću slabost i lošu koordinaciju pokreta. 

serious sam

Video igre pospješuju motoriku

 video igre potiču ljude da više rade i budu kreativni 

Dr. Mindy Levin

Nakon što su pacijentima u terapiju uključili video igre i 3D filmove, znanstvenici su primijetili kako su im virtualna interakcija i 3D slike aktivirali „okidač“ koji je potakao mozak da se prisjeti motoričkih funkcija i ubrza im put ka oporavku.

mindy_levin

Dr. Mindy Levin preporuča gaming

Dr. Levin objašnjava kako video igre i 3D filmovi potiču ljude da više rade i budu više kreativni, što našem mozgu jako odgovara, jer bolje funkcionira kad je zaokupljen nekom vježbom, a virtualni svjetovi mu upravo to najbolje omogućuju.

Pacijenti obuhvaćeni studijom bili su starosne dobi između 26 i 88 godina, a prosječno poboljšanje iznosilo je 15% u općim motoričkim funkcijama, te 20% u motoričkim funkcijama ruke zahvaćene moždanim udarom.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->