Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.05.2011. 14:21

Must-Watch Machine 

Ne možete skrenuti pogled s ekrana

Gdje god pogledate, uvijek ćete vidjeti istu sliku.

Ne možete skrenuti pogled s ekrana

Spajanjem minijaturnog pico projektora i kameru koja prati kretanje očiju, studenti teksaškog Sveučilišta u Austinu izumili su sustav koji vam doslovce onemogućuje gledanje bilo čega drugog osim slike na ekranu koju žele da gledate. Osnovna primjena ovog sustava koji su nazvali Must-Watch Machine mogla bi se naći u video igrama, pa su je studenti testirali u nekoliko najpoznatijih pucačkih igara današnjice. Ideja je da se igraču akcija nalazi uvijek pred očima, bez obzira gdje skrenuo pogled ili okrenuo glavu. Sustav se također pokazao zanimljivim i u igranju letačkih simulacija, u kojima je igrač upravljao kretanjem zrakoplova pomicanjem glave ili očiju.

 sustav bi, osim u gamingu, primjenu mogao naći u ispitivanju zarobljenika i pranju mozga 

U sadašnjoj fazi razvoja, igrači moraju sjediti točno ispred kamere za praćenje kretanja očiju kako bi stvar funkcionirala, no u budućnosti bi se složenijim višestrukim kamerama poput neke nove generacije Kinecta moglo postići puno više slobode.

Zlobnici navode kako studenti zapravo nisu svjesni kako su ovime omogućili tajnim špijunskim organizacijama da taj sustav koriste pri pranju mozga i mučenju zarobljenika, no studenti kažu kako se pogled možda ne može skrenuti, ali se uvijek mogu zatvoriti oči ako nešto ne želite gledati.

VIDEO

Pogledajte malu demonstraciju Must-Watch Machine

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->