Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.03.2024. 11:19

FOI 

FOI obilježio Svjetski i Europski tjedan novca

Studenti su se detaljnije upoznali s financijskim tržištem, od kriptovaluta i fintecha do upravljanja novcem.

FOI obilježio Svjetski i Europski tjedan novca

Bogat program tematskih predavanja i radionica iz područja financija i pratećih tehnologija te fintech inovacija u okviru obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca je započeo u utorak, 19. ožujka i odvijao do 21. ožujka 2024. na Sveučilištu u Zagrebu na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Namijenjen je bio svim FOI studentima, a višestruke mogućnosti kako steći veću razinu financijske pismenosti iskoristilo je čak nekoliko stotina studenata informatičkog i ekonomskog usmjerenja.

Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca bio je podizanje svijesti mladih o važnosti novca, financijskog opismenjavanja i financijskog zaključivanja, a FOI je ovim programom želio izaći iz nastavnih okvira i potaknuti studente na učenje financijske pismenosti kroz izvannastavne aktivnosti i učenje od pozvanih predavača iz realnog sektora i od svojih bivših (alumni) studenata koji su ostvarili svoju karijeru u tom području.

Programom, koji je FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera organizirao uz podršku studentskih udruga Business Club i STAK, Studentskim zborom te Knjižnicom FOI-ja i alumni udrugom AMAC FOI, je bio obuhvaćen širok spektar financijskih aspekata, protežući se od kriptovaluta, fintecha do suvremenih strategija upravljanja novcem, pružajući polaznicima sveobuhvatan uvid u dinamičan svijet financija i financijskog tržišta.

Predavanja su tako na FOI-ju održali istaknuti alumni studenti: Nikola Somina direktor prodaje i marketinga tvrtke Eurizon Asset Management Croatia, Vatroslav Mileusnić, product lead i suosnivač tvrtke Tabu.hr, Ivana Soldatek, financijska savjetnica iz Erste banke, Anita Grgić, poslovna analitičarka iz OTP banke. Uz njih, FOI je ugostio i niz drugih uspješnih pojedinaca i istaknutih profesionalaca koji se bave nizom poduzetničkih aktivnosti u financijskom sektoru: Hrvoja Ćosića, osnivača jednog od najuspješnijih hrvatskih fintech poduzeća Aircash te Milana Horvata, pionira domaćeg kriptotržišta i osnivača brokerske tvrtke FIMA. U porezni sustav RH studente je uvela viša asistentica FOI-ja dr. sc. Marijana Bubanić, a asistentica dr. sc. Ivana Đunđek im je održala radionicu na temu efikasnog upravljanja osobnim financijama.

Uz pozvana predavanja zvučnih imena iz područja fintecha, kriptovaluta i investicijskih fondova, radionice, na hodnicima FOI-ja u Varaždinu mogla se razgledati i izložba literature na financijske teme naziva „Novčić po novčić…“ autorice Bernarde Kos, a studenti su se natjecali i u CASE STUDY natjecanju s temom stvaranja inovativnog financijskog proizvoda za studente u organizaciji FOI-jevog strateškog partnera OTP banke te u online financijskom kvizu, koji su im donijeli i korisne te vrijedne nagrade. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi FOI
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->