Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.03.2024. 15:14

House of Blockchain 

U Zagrebu otvoren House of Blockchain

House of Blockchain prvi je coworking prostor u Hrvatskoj specijaliziran za blockchain tehnologiju.

U Zagrebu otvoren House of Blockchain

Dok se prema podacima CoinMarketCapa, najpopularniji primjer korištenja blockchain tehnologije, Bitcoin, kreće oko 70.000 dolara vrijednosti, više nego rekordnih 2017. i 2021. godine te Wall Street sve više raspravlja o njegovoj budućnosti, u Hrvatskoj je otvoren prvi coworking prostor specijaliziran za tu tehnologiju - House of Blockchain.

Blockchain tehnologija primjenjuje se u sljedivosti hrane, industrijskih proizvoda i dijamanata te u financijskoj industriji, a najpopularnija je po primjeni u Bitcoinu i Ethereumu. U posljednje vrijeme popularnost ove tehnologije podigli su BlackRockov Bitcoin ETF, koji je premašio vrijednost od 10 milijardi dolara, i Europska Komisija, koja želi vidjeti primjenu blockchain tehnologije u državnoj upravi. Toj inicijativi se priključila i Hrvatska.

Novi coworking, dijeljeni radni prostor sa stolovima i uredima za iznajmljivanje smješten na Prisavlju nedaleko HRT-a u središtu Zagreba, ujedno je jedan od deset najvećih u državi. Zauzima 650 kvadrata.

House of Blockchain na jednom mjestu okupio je najveće domaće blockchain startupe, stručnjake koji mogu pomoći s razvojem pametnih ugovora, povezivanjem s najvećim blockchain zajednicama globalno, dizajnom, umjetnom inteligencijom, financijama, marketingom i poslovnim razvojem. U ovom coworkingu je ujedno i sjedište nacionalnog blockchain i kripto udruženja UBIK-a.

DoraKordiRadmanic-portret

Dora Kordi Radmanić, menadžerica operacija House of Blockchain kaže da u Zagrebu i Hrvatskoj postoji snažna blockchain zajednica startupa, developera i investitora.

“Mnogi od njih rade na svojim startupima i domaćim i stranim blockchain projektima, a zbog tako aktivne lokalne blockchain zajednice, čiji je dio i kripto zajednica, House of Blockchain je već u startu popunio 72 posto kapaciteta”, izjavila je Kordi Radmanić, menadžerica operacija House of Blockchain.

Vezani sadržaji
Ključne riječi House of Blockchain
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->