Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.10.2020. 15:33

Promo članak 

Erste banka predstavila digitalnu platformu George

Erste banka je u Hrvatskoj predstavila modernu paneuropsku digitalnu platformu George.

Erste banka predstavila digitalnu platformu George

Osim boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva unutar mobilnog i internetskog bankarstva, George predstavlja i platformu za inovacije  kroz koju će se u budućnosti kontinuirano uvoditi nove mogućnosti. Na razini Erste grupe George je prisutan već nekoliko godina, a u Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj danas ga aktivno koristi više od 5 milijuna korisnika. Sada su pristup ovoj digitalnoj platformi dobili i korisnici u Hrvatskoj, što će u budućnosti biti omogućeno i svim ostalim zemljama u kojima je Erste grupa prisutna.

„Lansiranjem Georgea Erste banka je ispunila jedan od svojih strateških ciljeva, a to je uvijek biti predvodnik u digitalnim inovacijama te osigurati kontinuitet u razvoju digitalnih rješenja, kao zaštitnog znaka Erste grupe u Hrvatskoj. Osim toga, svojim je klijentima omogućila još bolje i kvalitetnije korisničko iskustvo, kroz intuitivnije, osobnije i vizualno atraktivnije upravljanje svojim osobnim financijama, primjereno očekivanjima i trendovima digitalnog doba. 

Iako korisnici već sada mogu uživati u brojnim novim funkcionalnostima, nova digitalna platforma s vremenom će evoluirati, a sa svakom nadogradnjom postat će još naprednija, pametnija i inteligentnija. S vremenom, brinući se o našem financijskom zdravlju, George će postati naš osobni savjetnik kojem je cilj financijski prosperitet svih njegovih korisnika.“, rekao je Zdenko Matak, član uprave Erste banke.

Zdenko-Matak

Jedna od glavnih značajki Georgea je intuitivni dizajn i kontrola tipični za društvene mreže i mobilne aplikacije, koji značajno povećavaju brzinu standardnih korisničkih operacija koje klijent radi u Georgeu. Pretraživanje cijelog teksta omogućuje mu da u roku od nekoliko sekundi pronađe bilo koju odlaznu ili dolaznu uplatu ili primatelja uplate. George nudi i izuzetan stupanj personalizacije, što svakom korisniku omogućava stvaranje vlastite verzije Georgea, prilagođene specifičnim potrebama.

Ta se personalizacija, osim na pozadinsku grafiku, odnosi i na način na koji korisnici mogu pregledavati, sortirati i organizirati informacije koje im George daje o njihovoj potrošnji, štednji, ulaganjima i plaćanjima. Uz navedeno, George je izgrađen na otvorenoj bankarskoj platformi i omogućuje dodavanje aplikacija i novih značajki trećih strana.  Korisnicima je na raspolaganju i George Store gdje već sada mogu potpuno digitalno otvoriti štednju, naručiti Diners Club karticu, aktivirati Wiener putno osiguranje ili kupiti bon za mobitel. Uskoro će biti dodane i druge mogućnosti poput potpuno digitalnog otvaranja računa za sve korisnike Georgea, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, kao i digitalno podizanje gotovinskog kredita.

„Otvaranjem Georgea svim klijentima Erste banke završilo je višemjesečno probno razdoblje, tijekom kojeg je Georgea testiralo oko 5.000 internih i vanjskih korisnika.  Očekujemo da će do kraja 2024. godine George imati više od pola milijuna korisnika u Hrvatskoj. Georgeova otvorena platforma, arhitektura temeljena na API-ju i plug-in infrastruktura čine je izuzetno prilagodljivom i fleksibilnom, posebno za suradnju s fintech-ima i drugim trećim stranama u sferi financijskih usluga.“, rekao je Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci.

Igor-Strejček

S vizijom da umjesto dograđivanja starog sustava stvore potpuno novi način upravljanja financijama prilagođen novom digitalnom dobu, George je razvila međunarodna grupa programera unutar Erste grupe, dok su ga lokalno prilagodili i implementirali IT stručnjaci Erste banke u Hrvatskoj. S obzirom da je riječ o međunarodnoj platformi, ime George je odabrano kako bi u svim zemljama Erste grupe bilo razumljivo, a odnosi se na ime prvog autopilota kojeg je prije stotinu godina razvio britanski pilot  Lawrence Sperry i nazvao ga George. Izraz „Prepusti to Georgeu” u međuvremenu je postao vrlo popularan među pilotima i još se uvijek koristi za označavanje autopilota. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->