Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.12.2019. 12:06

VIDI e-novation Awards 2019 

COOL TECH IDEA za Silver monitor pametnu narukvicu

Silver Monitor je integrirani sustav za praćenje zdravstvenih parametara kod starije, slabije pokretne populacije.

COOL TECH IDEA za Silver monitor pametnu narukvicu

Tehološka medijska kuća VIDI u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te poznatim tehnološkim tvrtkama Rimac automobili, ByteLab i drugima nakon osmogodišnje je pauze ponovno organizirala VIDI e-novation natječaj za hi-tech inovacije. Deseteročlani žiri nakon više mjeseci i nekoliko krugova žiriranja odabrao je među 50 prijavljenih projekata najbolje.

Nisu se svi odlični projekti probili do glavnih nagrada, no onim perspektivnim rješenjima koji imaju šanse razviti se u odlične proizvode posebno je priznanje pod nazivom COOL TECH IDEA dao časopis VIDI.

Među velikim potencijalima nalazi se i Silver monitor, pametna narukvica i aplikacija tvrtke Silver technologies.

Silver monitor

Silver Monitor je integrirani sustav za praćenje zdravstvenih parametara kod starije, slabije pokretne populacije.

Krajnji korisnici proizvoda su starije osobe (65+g.) koje pretežno žive same i/ili žive u ruralnim područjima. Riječ je primarno o osobama u poodmakloj životnoj dobi, koje mogućno imaju imaju neku ozbiljniju zdravstvenu dijagnozu (poput problema sa srcem, tlakom, Alzheimera), i/ili su slabo pokretni.

Proizvod Silver Monitor se sastoji od pametne narukvice koja prikuplja biometrijske podatke. Trenutno je dostupno 5 funkcionalnosti: mjerenje tlaka, otkucaji srca, tjelesna aktivnost, geo-lokacija I sustav alarmiranja. Proizvod uključuje i softversku platformu u obliku web aplikacije, koja je dostupna I na mobitelu.

Softver kontinuirano prikuplja podatke (svakih 5 minuta) u toku dana (0-24h). Podaci se u našem sustavu strukturiraju I analiziraju upotrebom napredne tehnologije strojnog učenja. Na temelju ove analize moguće je detektirati i prevenirati potencijalne zdravstvene probleme, eventualne ozljede i padove kod starije populacije. Softverski dio proizvoda, platforma koja omogućuje uvid u stanje zdravlja starijih ljudi namijenjena je zdravstvenim profesionalcima i članovima obitelji (skrbnicima).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->