Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.12.2019. 16:07

VIDI e-novation Awards 2019 

Brončano Teslino jaje za Plan Radar

Sva dokumentacija, audio i video zapisi ostaju trajno pohranjeni i dostupni na jednom mjestu u računalnom oblaku.

Brončano Teslino jaje za Plan Radar

Tvrtka Plan Radar na svečanoj je dodjeli VIDI e-novation Awards nagrada za hi-tech inovacije dobila statuu Brončano Teslino jaje. Na obnovljenom natječaju za inovacije u organizaciji tehološko-medijske kuće Vidi i u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, cloud aplikacija za građevinske tvrtke istaknula se među 50 prijava i u očima deseteročlanog žirija osvojila Brončano Teslino jaje.

„Nagrada će nam dati jak poticaj u ostvarenju naše misije: promjene načina razmišljanja u građevinskoj industriji. To nam je znak kako smo na pravom putu i kako trebamo ustrajati.

Namjeravamo nastaviti proširivati i obogaćivati naš softver te pronalaziti nove kupce i korisnike. U idućih godinu do godinu i pol dana namjeravamo imati više stotina klijenata u Hrvatskoj“, najavio je Bojan Petković nakon primitka nagrade.

Vidi_0901

U tvrtki Plan Radar razradili su naizgled jednostavnu ideju Domagoja Dolinšeka: okupiti sve potrebno za izvedbu građevinskih projekata na jednom mjestu kako bi se uklonila potreba za e-mailom, dogovorima putem raznih grupa na WhatsAppu i sličnim servisima...
Na Amazonovom servisu AWS Cloud podigli su softversku platformu koja po modelu Software-as-a-Service omogućuje obavljanje svega vezanog uz takve projekte osim same izvedbe radova na gradilištu.

Putem nje moguće je izravno komunicirati, razmjenjivati datoteke, dodjeljivati zadatke i pratiti njihovo izvršavanje, prijavljivati greške i kvarove, upozoravati kad nedostaje određena dokumentacija ili materijal... 

Sva dokumentacija, audio i video zapisi ostaju trajno pohranjeni i dostupni na jednom mjestu u računalnom oblaku. Platforma ubrzava protok podataka i informacija, poboljšava mogućnost uklanjanja nedostataka i podiže učinkovitost radne snage.

Putem njihovih aplikacija za mobitele i desktop računala svaki tjedan biva obrađeno više od 25 tisuća projekata. Tvrtka među klijente ubraja poznata imena kao što su Siemens, Strabag, Rewe, Kamgrad i A1.

'Klijenti su vrlo zadovoljni našom platformom jer drastično smanjuje vrijeme koje inženjeri potroše na projektu.

Platforma ih rasterećuje kako bi se mogli fokusirati na tehničku stranu projekta za koju je stručan, dok prikupljanje podataka, komunikaciju između raznih sudionika projekta i administraciju općenito obavlja ili facilitira jedinstvena platforma', istaknuo je Bojan Petković iz Plan Radara.

IZ OPISA PROJEKTA

PlanRadar je „Software as service” cloud based rješenje namijenjeno za projekte u graditeljstvu i nekretninama. Temelji se na jednostavnom sustavu ticketa i izravne komunikacije, čime se smanjuju prekoračenja budžeta, pogreške i kašnjenje s izvršenjem zadataka.

Osnova PlanRadar softvera je digitalni građevinski nacrt koji korisnik učitava u sustav putem drag'n'drop značajke. Nakon toga, na nacrt se mogu dodavati i obilježavati raznovrsne informacije, što štedi vrijeme i pojednostavljuje proces građenja i upravljanje nekretninama.

PlanRadar

 

U PlanRadar zadaci se unose u obliku ticketa koji su smješteni izravno na digitalnim građevinskim nacrtima, a oni se mogu opisati putem teksta, govorne poruke ili fotografije te se automatski dijele sa suradnicima koji imaju odgovarajući pristup. Ovakav način rada korisnicima štedi u prosjeku 7 radnih sati tjedno. PlanRadar može se primijeniti za različite svrhe – kao digitalni građevinski dnevnik, za upravljanje nedostacima na gradilištu, dodjelu radnih zadataka, praćenje tijeka gradnje, planiranje, građevinsku dokumentaciju, certificiranje, no nije ograničen na usko područje graditeljstva, već se može primijeniti i u drugim sektorima, čime se proširuje broj potencijalnih korisnika. 

PlanRadar se danas već koristi u proizvodnji i u održavanju zgrada, kao i u turizmu u održavanja hotela ili održavanju infrastrukture kao što su autoceste, podzemne željeznice i slično. Zahvaljujući softveru, upravitelji i vlasnici objekata stalno imaju uvid u ažurirane informacije, dok projektni tim može izvršavati zadatke na vrijeme te kreirati izvješća jednim dodirom gumba, a arhitekti i inženjeri softver mogu koristiti za distribuciju nacrta i osigurati da timovi rade prema ažurnim nacrtima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi VIDI e-novation PlanRadar
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->