Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.12.2019. 13:20

VIDI e-novation Awards 

COOL TECH IDEA za Gamechuck Arcade

Gamechuck Arcades namijenjene su retro entuzijastima i ljubiteljima arkadnih kabineta.

COOL TECH IDEA za Gamechuck Arcade

VIDI e-novation natječaj vratio se na velika vrata. Tehnološka medijska kuća VIDI u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te poznatim tehnološkim tvrtkama Rimac automobili, ByteLab i drugima nakon osmogodišnje je pauze ponovno organizirala natječaj za hi-tech inovacije. Deseteročlani žiri nakon više mjeseci i nekoliko krugova žiriranja odabrao je među 50 prijavljenih projekata najbolje.

Nisu se svi odlični projekti probili do glavnih nagrada, no onim perspektivnim rješenjima koji imaju šanse razviti se u odlične proizvode posebnu je nagradu COOL TECH IDEA dao časopis VIDI.

Jedan od obećavajućih projekata je Gamechuck Arcade brend igraćih arkadnih kabineta ručno sastavljenih od custom-made elektronike, materijala industrijske kvalitete te suvremenog PC računala, koji krasi originalni dizajn te videoigre iz domaće radinosti.

„To je jedan luksuzni arkadni kabinet za videokabinet igre kojeg proizvodimo sami, koji koristi off the shelf komponente što se tiče računala unutra, a koristi naše komponente koje smo samo projektirali za kontrolu joysticka i tipki koji će biti open source. Koristi naš softver i naše igre s time da bi htjeli da i drugi se developeri pridruže. Htjeli smo da izgleda kao stari kabinet, modularan je, kontrole se mogu mijenjati.“- rekao je Igor Kolar iz Gamechucka.

Gamechuck kabinet

Gamechuck Arcades namijenjene su retro entuzijastima i ljubiteljima arkadnih kabineta; proizvođačima i izdavačima indie videoigara koji bi željeli imati upečatljivu, posebno dizajniranu igraću stanicu za svoje videoigre na raznim izlaganjima, sajmovima i konferencijama; tematskim geek ugostiteljskim objektima poput kafića, igraonica i hotela, svim ostalim ugostiteljskim objektima koji su u potrazi za posebnim rješenjem za svoj entertainment area te žele pružiti dodatnu vrijednost gostima; i za sve ostale promotivne aktivnosti. 

Gamechuck dodatno nudi mogućnost posebne prilagodbe dizajna arkade (logo, rasvjeta, kontrole, boja, NFC novčiči, implementacija novog softvera i videoigara) te funkcionalnosti NFC novčića, koji se  povezuje s arkadom, za svakog klijenta.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->