Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.02.2019. 09:44

Video igre 

Activision Blizzard otpušta ljude unatoč rekordnoj godini

Odlični financijski rezultati neće utjecati na plan restrukturiranja koji uključuje otpuštanje 800 zaposlenika.

Activision Blizzard otpušta ljude unatoč rekordnoj godini

Prema nedavnim informacijama iz više izvora Activision Blizzard je započeo s otpuštanjem 8% od svojih 9600 zaposlenika, uglavnom iz ne-developerskog sektora, a tvrtka želi provesti restrukturiranje i fokusirati se na svoje najuspješnije franšize igara koje uključuju Overwatch, Diablo, Call of Duty, Candy Crush, Warcraft i Hearthstone.

Na tu odluku izgleda neće utjecati ni financijski izvještaj za 2018. godinu po kojem ispada da je iza Activisiona rekordna godina po zaradi, što je potvrdio i CEO Bobby Kotick.

"Mada su naši financijski rezultati za 2018. godinu najbolji u povijesti, mi nismo shvatili naš puni potencijal. Kako bi postigli puni potencijal, napravili smo neke važne promjene u vodstvu. Te promjene će nam omogućiti ostvarivanje mnogih prilika koje nudi industrija", navodi Kotick u financijskom izvještaju. 

Activision trenutno razvija mobilne inačice Diabla i Call of Dutya, što baš i nije previše oduševilo fanove Diabla koji su očekivali dolazak punokrvne PC inačice Diabla IV, a Kotick i ekipa sada navodno planiraju razviti neki model free-to-play igara poput Fortnitea, pa kruže glasine da bi između ostaloga Overwatch mogao postati besplatan s mogućnostima mikrotransakcija unutar igre, a slični model bi se mogao naći i u nekim drugim naslovima. Potvrđeno je da bi tijekom ove godine trebala bi izaći i jedna potpuno nova igra. Činjenica je da Blizzard već jako dugo nije izdao niti jedan novi naslov, pa mnogi očekuju da se priprema neka potpuno nova velika franšiza, mada su najzagriženiji fanovi dosta skeptični jer im se ne sviđa toliko fokusiranje na mobilno tržište.  

Izvori: Bloomberg, Activision Blizzard

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->