Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.02.2019. 10:57

Povratak na vrh 

Apple ponovno najvrjednija tvrtka na svijetu

Apple je prestigao Microsoft, a Amazon se nalazi na na trećem mjestu.

Apple ponovno najvrjednija tvrtka na svijetu

Kada je Apple nakon prošlogodišnjeg dostizanja vrhunca, odnosno ostvarivanja tržišne vrijednosti od bilijun dolara počeo tonuti i nakon nekog vremena sišao s trona najvrjednijih tvrtki na svijetu, mnogi su pomislili da kreće u ponor iz kojeg se teško može vratiti, ponajviše zbog novih skupih iPhoneova koji se ne prodaju kako je ekipa iz Cupertina očekivala.

Kako se sada čini, priče o potopu Applea su ipak bile malo preuranjene, jer je Apple ponovno postao najvrjednija tvrtka na svijetu.

Prema izvještaju CNBC-a, Apple je u srijedu zatvaranje burze dionica završio s tržišnom kapitalizacijom od 821,59 milijardi dolara (tržišna kapitalizacija neke tvrtke je njezina vrijednost koja je određena trgovanjem njenim dionicama na burzi). Istovremeno, Microsoft koji se do tada nalazio na prvom mjestu pao je na drugo s 813,48 milijardi dolara. 

Amazon, za kojeg se često priča da će postati iduća tvrtka koja će doseći vrijednost od bilijun dolara, nalazi se na trećem mjestu s tržišnom vrijednosti od 805,70 milijardi dolara.

Drugim riječima Apple je ponovno počeo rasti, što je tržišnim analitičarima znak da se oporavlja nakon pada koji se dogodio u nekoliko posljednjih mjeseci.

Analitičari i dalje smatraju da će Microsoft i Amazon doseći vrijednost od bilijun dolara i to krajem 2020. godine ili tijekom 2021.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam