Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.02.2020. 09:41

M-Blocks 2.0 

VIDEO: Roboti kockice skaču i međusobno komuniciraju

Roboti se sami prevrću, skaču, slažu u strukture, prepoznaju jedan drugog i izvode složene zadaće.

VIDEO: Roboti kockice skaču i međusobno komuniciraju

Šest godina nakon prve inačice M-Blocks robota, MIT CSAIL laboratorij predstavlja znatno spretniju i pametniju verziju 2.0.

Roboti sada mogu komunicirati, koristiti sustav nalik na barcode za međusobno prepoznavanje, a autonomna flota"od 16 M-Blocksa u stanju je izvoditi razne zadaće slaganja, poput postavljanja u liniju, gradnje struktura, praćenja strelica i svjetla prema zadanim uzorcima.

Unutar svake modularne robotske kockice nalazi se zamašnjak koji se okreće brzinom od 20.000 okreta u minuti, koristeći angularni (kutni) moment kada se zamašnjak zakoči, a na svakoj stranici su stalni magneti koji omogućuju robotima da se spajaju jedan na drugog, prevrću, skaču, penju i spuštaju vertikalno te čine razne zanimljive stvari, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Znanstvenici kažu kako bi u budućnosti ovakvi uvećani roboti mogli naći brojne korisne primjene, poput izrade privremenih stepenica za penjanje na krov, ili za spuštanje u podrum prilikom spasilačkih operacija nakon nesreća i prirodnih katastrofa.

Vezani sadržaji
Ključne riječi MIT roboti kockice CSAIL M-Blocks 2.0
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->