Nalazite se
  • Sci Tech
  • Znanost
  • Ruđer je najpoželjniji poslodavac za mlade znanstvenike
Članak
Objavljeno: 20.12.2018. 14:31

IRB 

Ruđer je najpoželjniji poslodavac za mlade znanstvenike

Ukupno je zaposleno 446 doktora znanosti, dok je udio doktorica znanosti viši čak i od europskog prosjeka.

Ruđer je najpoželjniji poslodavac za mlade znanstvenike

Zahvaljujući rastućem broju inozemnih znanstvenika, IRB i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje ovih su dana potpisali Sporazum o međuinstitucionalnoj suradnji na održavanju programa učenja hrvatskog jezika za inozemne znanstvenike na IRB-u.

Ovaj stožerni znanstveno-istraživački institut u RH trenutno raspolaže ljudskim kapitalom od 906 zaposlenika, od čega je gotovo 60 posto znanstvenika i istraživača. Ukupno je zaposleno 446 doktora znanosti, dok je udio doktorica znanosti viši od hrvatskog, pa čak i europskog prosjeka i iznosi 58 posto.

Prema broju prijava koje pristižu na natječaje za pojedino upražnjeno radno mjesto, lako se može zaključiti da je IRB jedan od najpoželjnijih poslodavaca za mlade znanstvenike u Hrvatskoj. Tako je, primjerice, 2016. godine na IRB-u bilo zaposleno ukupno 134 doktoranda i poslijedoktoranda, 2017. godine 140, dok je u 2018. godini  zabilježen rast od čak 49 posto s brojkom od ukupno 209 zaposlenih doktoranada i poslijedoktoranada.

Također, u posljednjih nekoliko godina IRB bilježi pozitivan trend rasta inozemnih znanstvenika i istraživača kojih je trenutno zaposleno trideset i petero. Od toga ih je čak trinaestero stalno zaposlenih, a troje vodi vlastite istraživačke grupe i laboratorije.Vezani sadržaji
Ključne riječi znanstvenici IRB institut poslodavac
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->