Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.03.2019. 14:53

Apple 

iPhone bi mogao postati podvodna kamera

Apple patentira telefon sa specijalnim senzorima za najbolju podvodnu fotografiju.

iPhone bi mogao postati podvodna kamera

U američkom patentnom zavodu USPTO, Apple je predao dokumentaciju za patentiranje telefona sa senzorima za snimanje pod vodom. Drugim riječima, to bi moglo značiti da bi u skoroj budućnosti mogao lansirati iPhone koji ćete moći koristiti kao punokrvnu podvodnu kameru.

Appleovi telefoni već posjeduju IP68 standard koji im omogućuje da rade u vodi na metar dubine, odnosno bolje rečeno da prežive uranjanje, ali ta vodootpornost ne znači da bi vam bilo pametno fotkati pod vodom ili slušati glazbu dok ronite, a i fotke koje ćete snimiti neće biti previše kvalitetne.

Novi Appleov patent ukazuje na vodootporan telefon koji će vam omogućiti snimanje kvalitetnih slika i videa dok plivate ili ronite, zahvaljujući specijalnim senzorima koji će mjeriti količinu svjetlosti u vodi, promjene u bojama, dubinu, tlak i udaljenost od objekta koji želite snimati, pa će automatika kamere pomoću posebnog algoritma namjestiti postavke kako biste dobili najbolju moguću snimku.

Drugim riječima, ako želite fotkati neku ribu, iPhone će prema podacima s tih senzora namjestiti postavke kako bi vam ispala dobro.

Mada je Apple predao zahtjev za patentiranje novog uređaja, to ne znači da ćemo tako brzo dobiti iPhone za podvodno snimanje, no sada barem znamo da je tako nešto barem u daljim planovima ekipa iz Cupertina.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->