Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.03.2019. 13:58

Antivirusi 

Većina antivirusa za Android ne radi dobro

Ako ste na svoj Android telefon instalirali antivirusnu aplikaciju postoji velika šansa da je beskorisna.

Većina antivirusa za Android ne radi dobro

Svatko će vam reći da je vrlo pametno na Android telefon instalirati neku antivirusnu aplikaciju, kako biste se dodatno zaštitili od malicioznog softvera. Prema testovima koje je provela nezavisna organizaciju za usporedbu sigurnosnih rješenja za računalne i mobilne platforme AV-Comparatives, šansa da ste si instalirali potpuno beskorisnu aplikaciju prilično je velika. Nakon što su testirali i usporedili čak 250 antivirusnih aplikacija za Googleovu mobilnu platformu, stručnjaci su otkrili da njih 80 zadovoljava osnovne standarde zaštite, što znači da samo jedna trećina antivirusnih rješenja može detektirati i blokirati više od 30 posto malicioznih aplikacija.

Što se tiče onih aplikacija koje su se na testovima pokazale 100 posto uspješnim u detektiranju malwarea, njih 23 je tu zadaću odradilo bez i jednog propusta, a 27 ih je uspjelo detektirati više od 90%, što se smatra prilično učinkovitim.

Čitav popis najboljih antivirusnih rješenja za Android platformu možete pronaći na ovoj poveznici, a mi ćemo samo ustvrditi da se radi o poznatim imenima iz svijeta antivirusne zaštite, što znači da vam nikako ne bismo preporučili instaliranje onih za koje većina ljudi nikada nije čula, bez obzira koliko ih hvale i reklamiraju. Dovoljno je da vam kažemo da su se neke od tih "opskurnih" antivirusnih aplikacija pokazale da su i same virusi, pa vam ništa više ne trebamo dodati.    

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->