Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.03.2015. 13:33

WinHEC 2015 

Windows 10 telefoni s podrškom za obilje novih senzora

Microsoft dodaje brojne nove značajke u Windows 10 za telefone kako bi se mogao uspješnije nadmetati s Android i iOS operativnim sustavima.

Windows 10 telefoni s podrškom za obilje novih senzora

Jedan od razloga zbog kojih Windows Phone nije uspio do sada uzeti veći dio tržišnog kolača Androidu i iOS-u leži u mnogim značajkama koje su do sada nedostajale u Microsoftovom mobilnom operativnom sustavu.

Sudeći prema tvrdnji Microsofta na nedavno održanoj WinHEC 2015 konferenciji u Kini, to bi trebalo biti ispravljeno u mobilnoj inačici Windowsa 10, koja će omogućiti da Windows telefoni dobiju obilje novih senzora. Između ostaloga, tu će se naći barometar, zatim senzor udaljenosti (proximity) koji će dobiti "longe range" značajku kako bi telefon mogao detektirati nazočnost ljudi, a telefoni će također biti unaprijeđeni altimetrom i pedometrom, što znači da će vam govoriti na kojoj se visini nalazite i brojati korake.

No to nije sve, jer Microsoft kaže da će se u Windows 10 telefone moći ugraditi i neki malo egzotičniji senzori, koji će između ostaloga moći mjeriti vanjsku temperaturu, vlažnost zraka, razine ugljičnog dioksida i UV zračenje. Dakako, u telefonima će se moći naći i razni medicinski senzori koji će vam mjeriti srčani ritam, krvni tlak, vlažnost kože i slične tjelesne "biosignale".

Što se tiče fitness senzora, njihovo korištenje će se moći prilagoditi prema načinu na koji nositi svoj telefon, pa će postojati konfiguracije za trčanje, hodanje, vožnju bicikla, pri čemu ćete dodatno moći uključiti značajku koja telefonu govori da telefon držite u ruci, u raznim džepovima na odjeći, ili u torbicama, temeljem čega će vam još preciznije mjeriti koliko ste pretrčali, prohodali, "prerolali", itd.  Hoće li ova poplava senzora doprinijeti na popularnosti mobilne Windows platforme, saznat ćemo ubrzo. 

Izvor: WinHEC 2015

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->