Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.09.2020. 12:52

WhatsApp 

WhatsApp dobiva korisnu sigurnosnu značajku

Nova sigurnosna značajka je namijenjena onima koji često koriste desktop inačicu WhatsAppa.

WhatsApp dobiva korisnu sigurnosnu značajku

WhatsApp Web je po nama jedna od jako pametnih značajki koje je tvrtka koja se već neko vrijeme nalazi u sastavu Facebooka, lansirala u posljednjih nekoliko godina. Ona vam omogućuje da skeniranjem QR koda na posebnoj web stranici, fotićem vašeg telefona povežete mobilnu aplikaciju s desktop sučeljem, što vam omogućuje da za chatanje koristite svoje računalo, pišete na tipkovnicu i pohranjujete ili uplodate datoteke s iz WhatsAppa na računalo ili obrnuto.

Mnogi korisnici su rekli da je ova značajka jako korisna, ali su neki među njima upozoravali na nedostatak sigurnosti, jer svatko tko ima pristup vašem računalu može otvoriti vaš WhatsApp sve dok je vaš telefon negdje u blizini.

Kako bi povećao sigurnost korištenja desktop komunikacije, WhatsApp sada razvija značajku koja će dodati još jedan sloj sigurnosti web autentifikaciji.

Prema informaciji koju donosi WABetaInfo, nova značajka će funkcionirati na taj način da ćete prilikom pokretanja svake WhatsApp Web sesije za određeni WhatsApp račun, morati skenirati svoj prst na mobilnom uređaju kako biste dokazali da ste vi osoba koja koristi taj račun.     

Nova značajka bi trebala stići na Android i iPhone, no u ovom trenutku još nije poznato kada će je lansirati. Za očekivati je da će biti dostupna beta testerima u nekom od idućih beta buildova WhatsApp aplikacije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->