Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.09.2020. 12:30

Sony 

Službeno: PS 5 u studenom za 399 dolara

Jeftiniji PS5 neće imati diskovni pogon, ali će ostali hardver biti isti kao i u skupljem modelu.

Službeno: PS 5 u studenom za 399 dolara

Sony je napokon službeno najavio dolazak PS5 konzole na tržište, pa nam je sada poznato da će u prodaju krenuti 12. studenog ove godine u SAD-u, Japanu, Kanadi, Meksiku, Australiji i Novom Zelandu, odnosno 20. studenog u Europi, Srednjem istoku, Južnoj Americi, Aziji i Južnoj Artici. 

Korisnici će moći odabrati između dva modela, jeftinijeg koji će koštati 399 dolara i skupljeg čija će cijena iznositi 499 dolara. Jedina razlika između skupljeg i jeftinijeg modela je što će skuplji imati Ultra HD Blu-Ray diskovni pogon, dok će se jeftiniji "Digital Edition" prodavati bez njega, što znači da ćete igre morati kupovati i preuzimati online na SSD.

Sony je ujedno objavio i cijene dodataka i periferije, pa će vas DualSense Wireless kontroler koštati 69.99 dolara, PULSE 3D bežični headset s podrškom za 3D audio i sustavom za poništavanje okolne buke 99,99 dolara, HD kamera s dual 1080p objektivima 59,99 dolara, Media Remote daljinski upravljač za upravljanje filmovima i servisima za streaming 29,99 dolara, te DualSense Charging Station za istovremeno punjenje dva DualSense Wireless kontrolera  29,99 dolara.

Oba PS5 modela koriste isti "custom" procesor s integriranim CPU-om i GPU-om koji omogućuje 4K grafiku i podršku za ray tracing, kao i isti ultra-high-speed SSD u koji je  integriran I/O koji će vam omogućiti, kako kažu, učitavanja igara brzinom munje.

Korisnici PlayStation Plus servisa imat će uz PS5 specijalnu akcijsku ponudu pod nazivom PlayStation Plus Collection, u okviru koje će na raspolaganju imati brojne kvalitetne igre koje uključuju Batman Arkham Knight, Bloodborne, Fallout 4, God of War, Monster Hunter: World, Persona 5 i mnoge druge.

Ako pogledamo usporedbu s novim Microsoftovim konzolama, skuplji model Xbox Series X će se prodavati također po cijeni od 499 dolara kao i skuplji PS5, dok će jeftiniji Xbox Series S koštati prilično manje od PS5 Digital Edition, odnosno 299 dolara, no on će za razliku od Sonyeve jeftinije konzole imati slabiji hardver od X inačice pa neke igre nove generacije nećete moći igrati u istim postavkama kvalitete.

Čini li vam se bolja ponuda Sonya ili Microsofta možete nam dojaviti u komentaru na našoj Facebook stranici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->