Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.09.2020. 11:29

Profiti 

Galaxy Note 20: Samsung postaje novi Apple

Note20 Samsungu stvara ogromnu zaradu u prodaji po prodanom primjerku.

Galaxy Note 20: Samsung postaje novi Apple

Samsungov najnoviji pametni telefon Galaxy Note20 je jedan od najboljih i najskupljih uređaja tvrtke. Prema najnovijem izvještaju analitičara tvrtke Counterpoint Research, taj bi uređaj mogao Samsungu generirati veliku zaradu ukoliko će se prodavati u dovoljnim količinama.

Razlog tome analitičari vide u znatnom smanjenju troškova proizvodnje komponenti za Note20. Komponente u telefonu koji se u prosjeku prodaje za nekih 1.299 dolara, odnosno oko 8.263 kn, koštaju 469 dolara (2.983 kn), a među njima je najskuplji osnovni procesor koji košta 97,20 dolara. Zaslon uređaja Samsung košta 91,50 dolara, dok se za Qualcomm Snapdragon 865+ čip vjeruje da košta 57 dolara.

Sve to zajedno, plus troškovi sastavljanja uređaja i testiranja, kabeli i punjač, ne premašuju trošak veći od 548 dolara, pa sami izračunajte koliko Samsugu ostaje od svakog primjerka koji proda za 1.299 dolara.

U Europi komponente koštaju i manje, jer se kod nas telefon prodaje s jeftinijim Samsungovim Exynos čipom. Mada ova analiza ne uključuje troškove marketinga i istraživanja i razvoja (R&D), analitičari vjeruju da je Galaxy Note20 Samsungu trenutno najveća potencijalna zlatna koka, dakako pod uvjetom da se dobro prodaje.

Ukoliko će prodaja Note20 ići dobro (kako se i očekuje), analitičari vjeruju da će taj uređaj predstavljati Samsungu ono što Appleu predstavlja svaki najjači (i najskuplji) model iPhonea već generacijama.Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung zarada Galaxy Note20
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->