Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.09.2020. 10:44

Sigurnost 

Razeru procurili podaci više od 100 tisuća korisnika

Među procurjelim podacima nalaze se imena korisnika i njihove e-mail adrese.

Razeru procurili podaci više od 100 tisuća korisnika

Stručnjak za sigurnost Bob Diachenko iz tvrtke SecurityDiscovery.com, upozorava sve korisnike koji su nedavno kupili neki Razerov proizvod online, da dobro pripaze na emailove koje dobivaju, jer bi se u njima mogao nalaziti neki pokušaj phishinga pomoću malicioznog koda koji bi mogao doći s lažne Razerove adrese.

Diachenko kaže da je zbog pogrešnog konfiguriranja jednog od Razerovih Elasticsearch servera, otvorena "rupa" koja je izložila privatne podatke najmanje 100.000 korisnika.

Kompromitirani podaci uključuju puna imena, email adrese, telefonske brojeve i adrese isporuke, a Razer tvrdi da lozinke i informacije s kreditnih kartica nisu obuhvaćene ovim "leakom".

Nakon što je Diachenko o ovome obavijestio Razer još u kolovozu, kaže da je tvrtki trebalo više od tri mjeseca da reagiraju, a problem su riješili tek 9. rujna, što znači da su potencijalni hakeri već možda došli u posjed tih podataka.

Razer se povodom ovoga ispričao i kaže da je poduzeo sve potrebne korake kako bi zakrpao sigurnosnu rupu i proveo detaljnu istragu svoje IT sigurnosti i sustava.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->