Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.05.2015. 13:27

Službeno 

Vivo X5 Pro s 8-jezgrenim čipsetom i skenerom šarenice

Kineski proizvođač lansirao svoj novi pametni telefon koji posjeduje neke značajke "flagship killera".

Vivo X5 Pro s 8-jezgrenim čipsetom i skenerom šarenice

Nakon brojnih glasina o Vivo X5 Pro telefonu, oglasio se kineski proizvođač koji je službeno lansirao novi uređaj, zasad samo za kinesko tržište.

Novi telefon dolazi s 5,2-inčnim Super AMOLED FHD (1920 x 1080) ekranom, mada se u glasinama spominjalo da će imati QHD zaslon, a u njega je ugrađena  2,5 D tehnologija koja stvara privid ekrana bez ruba, obzirom da se Vivo trudi slijediti trendove novih flagship telefona koji posjeduju gotovo "nevidljive" rubove.

Telefon pogoni osmojezgreni Snapdragon 615 čipset, a u njemu se još nalazi 2 GB RAM-a, te 16 GB interne pohrane.

Što se tiče snimanja, Vivo ga je opremio povelikom prednjom kamerom sa senzorom od 8 MP, koja softverski može interpolirati sliku do 32 MP. Glavna (stražnja) kamera dolazi sa senzorom od 13 MP, te je zaštićena safirnim staklom.

Ono što je posebno zanimljivo je u tome da prednja "selfie" kamera dolazi i s tehnologijom za prepoznavanje šarenice oka, koja čuva uređaje korisnika od tuđih pogleda u datoteke i privatne podatke.

Među drugim značajkama još ćemo spomenuti dual-SIM opciju, 4G LTE, te bateriju od 2300 mAh, a Vivo X5 Pro radi na Android 5.0 Lolliop OS-u, te koristi FunTouch OS 3.0 sučelje. Što se tiče kućišta, ono posjeduje aluminijsko tijelo i metalni okvir, a još jedna stvar koja se spominjela u glasinama, a nije realizirana je nedostatak skenera otiska prsta, mada nam se čini da je skener šarenica puno zanimljivija stvar.

Vivo zasad nije objavio podatke o dostupnosti novog telefona izvan Kine, no poznato je da će se tamo prodavati po cijeni od 2598 Yuana, odnosno 389 Eura (2.954 kn). 

Izvor: GizmoChina

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->