Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.05.2015. 10:21

Novi alat za izdavače 

VIDEO: Facebook predstavio Instant Articles

Novi alat namijenjen je izdavačima časopisa i news portalima koji žele svoje vijesti prezentirati na brži, ljepši i "dosežniji" način.

VIDEO: Facebook predstavio Instant Articles

Nakon brojnih glasina i najava o novom alatu namijenjenom prezentaciji vijesti izdavača "trećih strana" direktno unutar Facebooka, najveća društvena mreža je napokon službeno predstavila značajku Instant Articles.

Drugim riječima, Facebook će sada "hostati" sadržaje (vijesti) online publikacija izdavača s kojima će sklopiti ugovore, kako bi se korisnicima omogućilo da pri kliku na post kojim se predstavlja neka vijest, više ne odlaze na druge portale, već čitavu vijest mogu pročitati direktno, kako kažu "s brzih Facebookovih servera".

IA Fb

Kako bi korisnici imali dodatne benificije od ove značajke, Facebook kaže da će mobilni korisnici na taj način pristupati vijestima 10 puta brže nego prije dok su morali čekati da se učita vanjska stranica na kojoj je vijest objavljena. Pored toga, Facebook izdavačima i korisnicima nudi i druge zanimljive stvari, poput autoplay videa unutar vijesti, interaktivnih screenshotova koje ćete moći zumirati i pregledavati iz raznih perspektiva, čime će korisnici dobiti puno zanimljivije interaktivne članke nego što ih to mogu ponuditi današnji news portali.

2-photo

U svojem blog postu, Michael Reckhow, menadžer proizvoda u Facebooku, kaže da će se društvena mreža pobrinuti da izdavači ne dolaze u financijski gubitak zbog ulaska u Instant Articles program, pa će imati opcije prodavanja oglasa unutar tih članaka, za koje će zadržati kompletnu zaradu, ili koristiti Facebookovu mrežu Audience Network, što znači da će moći dijeliti zaradu s Facebookom, pri čemu će 70 posto zarade zadržati za sebe, a Facebook će se pobrinuti da im se vijesti čim više pojavljuju u feedovima targetiranih korisnika.

Prvi partneri Facebooka čije ćete vijesti moći gledati u svojim feedovima su The New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC News, The Atlantic, the guardian, BBC News, Spiegel Online i Bild.

Značajka je trenutno dostupna samo za Facebook aplikaciju na iOS operativnom sustavu, no gotovo je sigurno da će uskoro biti lansirana i za Android.    

VIDEO U KOJEM OBJAŠNJAVAJU NOVU ZNAČAJKU MOŽETE POGLEDATI NA OVOJ POVEZNICI.

Instant Articles VIDEO

Više informacija o uključivanju u novi partnerski program dobit ćete od Facebooka ako ispunite obrazac na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->