Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.05.2015. 10:58

Hologramsko partnerstvo 

Samsung i Microsoft surađuju na HoloLensu

Nekada žestoki rivali, Microsoft i Samsung surađuju na brojnim projektima, koji uključuju i AR naočale koje nam u život donose holograme.

Samsung i Microsoft surađuju na HoloLensu

Mada su Samsung i Microsoft nekoć bili žestoki suparnici, u posljednje vrijeme sve ćešće surađuju na raznim poljima, pa je nedavno Samsung pristao na instaliranje Microsoftovog softvera na svoje Android flagship uređaje, uključujući Samsung Galaxy S6. Stoga ćete pri kupnji Samsung Galaxy S6 ili Samsung Galaxy S6 Edge telefona, dobiti predinstalirane Microsoftove aplikacije, Office, OneDrive i Skype.

Bez obzira na to što Samsung proizvodi vlastite VR naočale Samsung Gear VR, prema pisanju Korea Timesa, suradnja s Microsoftom će se proširiti i na Microsoft HoloLens naočale, koje će služiti za to da vam pred oči donose holograme i ekrane iz raznih aplikacija. Njih će sustav Microsoftovog machine learninga i Windowsi 10 prilagođavati prostorima, što će recimo djelovati kao da na zidovima soba posjedujete virtualne monitore, ili da se ispred vas pojavljuju hologrami.

Prema pisanju korejskog medija, Samsung je posebno zainteresiran da HoloLens tehnmologiju koristi za medicinske aplikacije, pa bi pomoću naočala liječnik mogao provjeriti status pacijenta gledajući njegov 3D virtualni model. Pored toga, tehnologija će služiti za industrije 3D renderiranja i 3D printanja, u čemu Samsung također vidi svoj interes.

Microsoft za sada ne komentira ovu informaciju, pa ćemo se morati strpjeti prije nego vidimo hoće li se Microsoftova tehnologija iz HoloLens naočala naći u nekoj novoj inačici Samsungovih Gear VR naočala ili sličnom proizvodu.       

Izvor: Korea Times

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft Samsung hologrami HoloLens
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->