Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.05.2015. 09:44

Microsoft 

Windows 10 već ima skoro 4 milijuna korisnika

Microsoft tvrdi da je Windows Insider program testiranja Windowsa 10 postao veliki hit.

Windows 10 već ima skoro 4 milijuna korisnika

Mada Microsoft još nije lansirao novi operativni sustav Windows 10, već se sada može pohvaliti zavidnim uspjehom, pa je Tony Prophet, šef marketinga Microsofta, na službenom Windows Blogu objavio da je brojka korisnika koji na svojim računalima imaju instaliranu testnu inačicu novog OS-a, prešla 3,9 milijuna.

Obzirom da se unazad samo par tjedana brojka povećala za novih 200.000 korisnika, Microsoft vjeruje da će i dalje sve više rasti kako će se približavati datum izlaska finalne inačice tijekom ovog ljeta.

Preciznije rečeno, RTM inačica bi se trebala pojaviti tijekom lipnja ove godine, dok se konačna očekuje u srpnju ili kolovozu.

Prophet je također rekao da će se usprkos skorom izlasku finalne inačice operativnog sustava, Windows Insider program nastaviti, jer Microsoft nastavlja suradnju s korisnicima u vezi budućih nadogradnji Windows 10 OS-a.

Operativni sustav će se transformirati u ono što Microsoft naziva Service, što znači da će se nadogradnje isporučivati znatno češće, pa će korisnici Window Insider programa imati veliku ulogu u testiranju i "feedbacku" u vezi funkcioniranja OS-a.

Stoga je do kraja ove godine već planirana prva nadogradnja osnovnog OS-a, koja će uključivati značajke i poboljšanja koja će Microsoftu sugerirati sami korisnici.

U svakom slučaju, ova suradnja s korisnicima od rane faze razvoja, doista bi se mogla pokazati pravim pogotkom, jer je ekipa iz Redmonda pravilno zaključila da bez obzira na sve što Microsoft mislio o "revolucionarnim" poboljšanjima, krajnju riječ ipak imaju "obični ljudi" koji instaliraju OS na svoje PC-e, čime se dobrim dijelom otklanja opasnost da Windows 10 postane nova Vista, ili (po nekima) Windows 8. Drugim riječima, ako ne dobijemo ono što očekujemo, sami smo si krivi. 

Izvor: Windows BlogVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->