Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.01.2018. 14:58

CES 2018 

VIDEO: Prvi telefon s otiskom prsta u zaslonu

VIVO je predstavio prvi telefon kojemu se senzor otiska prsta nalazi integriran u ekran.

VIDEO: Prvi telefon s otiskom prsta u zaslonu

Jedna od tehnologija koje bi tijekom ove godine mogle obilježiti flagship telefone poznatih proizvođača su senzori otiska prsta koji se nalaze integrirani u sami zaslon, kakve je razvio Synaptics.

Na CES2018 sajmu je Vivo predstavio prvi takav uređaj u obliku radnog prototipa, uz tvrdnju da je spreman za masovnu proizvodnju, što znači da nam se ova tehnologija jako približila, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Integrirani senzor otiska nalazi se iza ekrana te „gleda“ kroz ekran kako bi identificirao otisak.  Zbog takvog načina rada ekran mora biti napravljen u OLED tehnologiji jer LCD tehnologija zahtijeva više prostora i pozadinsko osvjetljenje koje bi onemogućilo korištenje senzora. Kod OLED tehnologije svaki piksel ima svoje posebno osvjetljenje (što između ostaloga omogućuje prikaz potpuno crne boje), čime se eliminira potreba za pozadinskim osvjetljenjem, te time i oslobađa prostor.

Vivo senzor otiska u zaslonu

Iako Vivo nije zvučno ime u svijetu pametnih telefona, u pitanju je jedan od najvećih i najpoznatijih proizvođača na svijetu koji je popularan na azijskim tržištima. Vlasnik Vivo-a je BBK Electronics, koji između ostalog posjeduje brendove kao što su OPPO i OnePlus, zbog čega uređaji izgledaju slično nedavno najavljenom OnePlus 5T.

Za očekivati je da ćemo neki tržišni proizvod s ovakvim senzorom otiska prsta vidjeti već na predstojećem MWC 2018 sajmu u Barceloni.  

Izvor: Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->