Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.10.2015. 15:27

Memwa 2 

VIDEO: Najmanji C64 emulator na svijetu

Ovaj open source emulator za Commodeore 64 omogućit će vam užitak retrogaminga.

VIDEO: Najmanji C64 emulator na svijetu

Svi ljubitelji "dobrih starih igara" iz vremena SNES-a, Amiga, Komodoraca i Spectruma, vjerojatno će biti zahvalni Šveđaninu Mathiasu Edmanu, koji je u sustav crowdfundinga na Kickstarteru postavio svoj open source emulator za Commodore 64, za koji kaže da je najmanji na svijetu.

Ovaj emulator nije prvi koji je Edman izradio, no kaže da je prošli gadget pod nazivom Memwa bio preslab da bi mogao razmišljati o tome da ga izbaci na tržište, pa je sada odlučio napraviti novi Memwa 2 model koji će imati znatno jači mikrokontroler, microSD utor, te neće posjedovati ekran osjetljiv na dodir, već ćete na njega moći spojiti USB tipkovnicu i priključiti ga HDMI-em na TV, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Pored toga navodi da ovaj gadget ne morate koristiti samo za emuliranje C64, jer će sadržavati snažan STM32F756BGT6 MCU, puno RAM memorije, a nekio GPIO pinovi će biti dostupni na samoj pločici sklopa, pa ćete ga moći koristiti za razne druge projekte poput emulatora za SNES i ATARI konzole.

Jedna od zanimljivosti ovog projekta je u tome što Edman ne obećaje nikome tko u projekt uloži novac da će dobiti gadget, jer u sadašnjoj fazi nije siguran da će ga moći isporučivati, niti da će njime moći zadovoljiti očekivanja korisnika.

Koliko god to zvučalo pošteno, nekako nas baš i ne svrbi da dajemo pare za nešto što je još uvijek isključivo u glavi Šveđanina, no dobro je znati da se na Kickstarteru može pokretati i takve projekte.  

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Ključne riječi emulator C64 Mathias Edman Memwa 2
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam