Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.10.2015. 11:02

HTC One A9 

EKSKLUZIVNO: Testirali smo HTC One A9

Jučer je u New Yorku predstavljen novi HTC-ov mobitel One A9, a mi smo ga već uspjeli recenzirati.

EKSKLUZIVNO: Testirali smo HTC One A9

HTC je na svojem jučerašnjem događanju u New Yorku predstavio HTC One A9, svoj prvi pametni telefon na najnovijem Androidu Marshmallow, koji po hardveru spada u višu srednju klasu, no po nekim značajkama nadmašuje čak i HTC-ov flagship HTC One M9.

Samo nekoliko trenutaka nakon predstavljanja, uređaj se našao u našim rukama za potrebe testiranja na našim portalima Mobil.hr i Vidi.hr, pa vam odmah prenosimo naše dojmove. 

HTC One A9 je težak 143 grama, u sebi posjeduje čipset Snapdragon 617 s osam jezgri (64-bitni, 4 x 15 GHz + 4 x 1,2 GHz), stražnju kameru od 13 megapiksela s optičkom stabilizacijom, podršku za 4G LTE, te bateriju kapaciteta 2150 mAh s podrškom za brzo punjenje.

Telefon je ergonomski oblikovan, nema nikakvih oštrih rubova, a zaobljenost se primjećuje i na prednjoj strani - ekran pokriva 2.5D Gorilla 4 staklo. 

Primjećuje se u prednjem dijelu sličnost s dizajnom novog iPhonea 6S, ali ne smijemo zaboraviti kako je Apple na prethodnom iPhoneu prekopirao HTC-ov dizajn stražnje strane kućišta. 

Zadržan je prepoznatljivi dizajn stražnje strane s modela HTC One M9, s tim da je debljina kućišta znatno reducirana. Razlike na prednjoj strani su velike i tu nema nikakve poveznice s trenutno najjačim modelom iz HTC-a jer model One A9 nema aluminijsko kućište na prednjoj strani nego spomenuto staklo, niti stereo zvučnike ali mono zvučnik su HTC-ovi inženjeri uspjeli natjerati da se ponaša kao da se unutar kućišta nalaze stereo zvučnici. 

HTC-One-A9-2

One A9 ima nešto što nema jači brat, a to je čitač otiska prsta smješten ispod ekrana. Kroz desetak sekundi dali smo svoj otisak prsta telefonu, a moguće je snimiti do pet prstiju tako da za otključavanje telefona ne moramo koristiti uvijek isti prst. Zgodno je što se za otključavanje ne treba kao kod drugih proizvođača prvo pritisnuti tipka nego se na čitač samo nasloni prst i telefon se za cca. jednu sekundu otključa. Tipka s čitačem otiska prsta koristi se i kao Home tipka, poput tipke smještene na dnu ekrana pa u suštini postoje dvije Home tipke. 

Naš dojam je nakon korištenja kamere na HTC-u One A9 bio kako je stražnja kamera čak i bolja nego na modelu M9 - slike su nam još oštrije, kvalitetnije, prikaz je na ekranu bolji, a radi se o kameri od maksimalnih 13,1 megapiksela u omjeru 4:3 (M9 ima 20 megapiksela). Kamera je pozicionirana na vrhu kućišta, nije kao na M9, isturena je prema van, ali opasnosti od ogrebotina nema jer je zaštićena safirnim staklom. 

HTC One A9

Razlika Sensea 7.0 na HTC-u A9 u odnosu na M9 je da A9 nema četvrtu tipku na dnu ekrana kojom se tipke s ekrana miču s dna ekrana, a nema niti HTC-ovog glazbenog playera nego se koristi Googleov. 

Sučelje Androida 6.0 nije previše drugačije od originalnog Marshmallowa, a 2 GB radne memorije omogućuju dovoljno fluidan rad tako da se telefonu nema što prigovoriti. Zgodno je što će se memorija s memorijske kartice moći tretirati kao interna memorija, ako vam usfali interne pohrane. Ukoliko vam M9 bude preskup ili želite imati neke nove funkcije (fingerprint senzor, tanje kućište, odličnu kameru) tada nam se One A9 čini jako dobrim odabirom kao sljedeći telefon s kojim ćete se moći pohvaliti prijateljima. 

Izvor: Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam