Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.10.2015. 16:47

Samostojeći VR headset 

VIDEO: AuraVisor donosi VR bez računala i telefona

Ovaj headset može samostalno preuzimati i izvoditi sadržaje virtualne stvarnosti.

VIDEO: AuraVisor donosi VR bez računala i telefona

Većina postojećih VR headsetova je podijeljena na dva osnovna tipa, high-end modele koji se spajaju na PC ili konzole poput HTC Vivea, Oculus Rifta i PlayStation VR-a, te one u koje umećete pametne telefone (Samsung Gear VR, Google Cardboard...).

Novi AuraVisor headset predstavlja nešto potpuno treće, obzirom da nema potrebe za nikakvim dodatnim jedinicama poput telefona ili PC-a, jer sve što mu treba za izvođenje VR sadržaja dolazi integrirano u njemu samom, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

To znači da se unutar headseta nalazi ugrađeno "Android računalo" s 5 inčnim ekranom, koji može omogućiti razlučivost od 1080p po svakom oku. Ugrađeni procesor je četverojezgreni 1,8 GHz Rockchip RK3288 koji posjeduje "dedicirane" UHD video dekodere i Mali grafiku, te se može najčešće naći u Chromebookovima i tabletima, a sada bi trebao "probavljati" VR sadržaje.

U AuraVisoru se nalazi i baterija koja bi vam trebala omogućiti 5 sati VR zabave, a softver ćete moći preuzimati WiFi-em na 16 GB mjesta za pohranu, proširivog SD karticama do 64 GB, a osim slušalica koje ćete spojiti na 3,5 mm utor ili Bluetoothom, više vam neće trebati ništa, osim eventualno bežičnog Bluetooth gamepada koji će se nuditi kao opcija. Pored svega toga, headset posjeduje i HDMI utor, što znači da će vam ipak omogućiti i VR sadržaje s vanjskih izvora.

AuraVisor i gamepad

Ukoliko AuraVisor naručite u sljedećih 29 dana putem Kickstartera platiti ćete ga 135 eura (1.033 kn), dok će mu maloprodajna cijena iznositi oko 300 eura (2.296 kn).

Što se sadržaja tiče, moći ćete preuzimati VR filmove i igre s Googleovog Play Storea, no uspjeh ovog headseta će uvelike ovisiti o tome koliko će ga prihvatiti developeri i raditi aplikacije koje će biti posebno izrađeno za njega, jer će u protivnom imati žestoku konkurenciju u Cardboard headsetovima koje možete kupiti za tridesetak kuna. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam