Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.01.2020. 16:27

CES 2020 

VIDEO: Looking Glass predstavio 8K holografski zaslon

Ovo je još jedan korak u razvoju potpuno novog tipa holografskih ekrana.

VIDEO: Looking Glass predstavio 8K holografski zaslon

Nakon što je prošle godine predstavio holografske zaslone se nepomičnim slikama koji djeluju poput zamrznutog akvarija, Looking Glass je na ovogodišnji CES došao s novim ekranom pod nazivom Looking Glass 8K Immersive Display. Za razliku pod prošlogodišnjeg modela, novi holografski zaslon omogućuje prikaz holografskog videa i animacija, a na demonstraciji je posebno upečatljiv bio demo s ručnom svjetiljkom postavljenom na HTC Vive kontroler.

Svjetiljka je osvjetljavala dijelove slike na zaslonu, čime su se stvarali fantastični efekti koji su utjecali na dubinu slike, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Looking Glass kaže da se za ovo nisu koristili nikakvi 3D efekti, a sustav koji čini 33,2 milijuna piksela koristi svjetlosno polje od 45 elemenata kako bi ponudio impresivan holografski učinak. Pored toga za gledanje 3D slike nije potrebno koristiti nikakve 3D naočale.

Tvrtka koja postoji 4 godine do sada je za razvoj svoje holografske tehnologije prikupila više od 14 milijuna dolara investicija, a svoj ekran vidi kao idući korak u razvoju holografskih zaslona i vjeruje da će biti posebno zanimljiv u marketingu, no naći će se i za potrebe običnih korisnika u osnovnim aplikacijama poput video chata, dok istražuju i njegovo korištenje u gamingu.   

Mada tvrtka već ima narudžbe od brojnih developera, nije vjerojatno da će se ovi zasloni tako brzo pojaviti na tržištu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->