Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.05.2018. 12:32

Qualcomm 

VIDEO: Izdan Snapdragon 710 s podrškom za napredni AI

Novi procesor će donijeti premium AI značajke u telefone srednje klase.

VIDEO: Izdan Snapdragon 710 s podrškom za napredni AI

Qualcomm je predstavio svoj novi mobilni procesor Snapdragon 710, koji je dizajniran s podrškom za iduću generaciju AI tehnologija. Izrađen je 10-nanometarskim tehnološkim procesom proizvodnje i sadrži višejezgreni AI Engine, kao i mogućnosti procesiranja neuralnih mreža koje su dosad bile dostupne samo u premium klasi telefona s Qualcommovim procesorima. 

Drugim riječima ovo znači da ćete uskoro moći koristiti napredne AI značajke i u telefonima srednje klase, a Kedar Kondap, stariji podpredsjednik Qualcomma kaže da to neće utjecati na trajnost baterija.

Snapdragon 710 mobilna platforma dolazi sa setom novih visokoučinkovitih arhitektura koje uključuju Adrenovizualnipodsustav procesiranja i Qualcomm Hexagon DSP, zahvaljujući kojima ćete dobiti prilični boost u performansama. Novi procesor je zamjena za seriju Snapdragon 600 čipseta i tvrde da će vam udvostručiti performanse pri korištenju AI aplikacija, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Pored toga navode kako novi procesor sadrži i novi Qualcomm Spectra 250 ISP koji omogućuje fotografije profesionalne kvalitete na rezolucijama do 32 MP i glatke video filmove te omogućuje kvalitetno fotkanje u uvjetima slabije rasvjete, stabilizaciju slike, bokeh efekte u realnom vremenu, smanjenje šuma, brzi autofokus, kao i poboljšane Face Unlock značajke. 

Spapdragon 710 platforma također donosi 4K HDR reprodukciju, audio streaming niske latencije uz pomoć Qualcomm TrueWireless Stereo Plus i Qualcomm Broadcast Audio tehnologija, a tu su i podrška za Bluetooth 5, kao i najnaprednija 4G LTE tehnologija s 4x4 MIMO, koja omogućuje brzine preuzimanje podataka do 800 Mbps, zahvaljujući novom Snapdragon X15 LTE modemu.

Qualcomm kaže da je novi procesor već dostupan proizvođačima uređaja, a prvi uređaji u kojima će se naći pojaviti će se u drugoj polovici ove godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Qualcomm procesor AI Snapdragon 710
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam