Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.05.2018. 12:13

Od Dooma do AI-a 

Romero i Rimac o Doomu i e-automobilima

WeAreDevelopers konferencija je i drugog dana imala karizmatične predavače.

Romero i Rimac o Doomu i e-automobilima

Steve Wozniak, glavna zvijezda WeAreDevelopers konferencije, otišao je već nakon prvog dana, no broj posjetitelja nije se smanjio sljedeći dan, koliko smo mogli zaključiti po movingu i predavanjima u Austria Center Vienna kompleksu. Smatramo da su za to, između ostalog, zaslužni odlični predavači i zanimljive teme.

Prvo koje smo odslušali jutros bilo je "Sacrificing the Golden Calf of Coding" Chrisa Heilmanna, gdje je poznati senior program manager Microsofta izložio najveće izazove programiranja danas - od pretjeranog preuveličavanja programerskog posla, lošeg usklađivanja posla sa slobodnim vremenom do utjecaja umjetne inteligencije na budućnost programiranja.

Heilmann smatra da će u budućnosti računala bolje štrikati  kod  od  ljudi i ne boji se toga. Štoviše, nada se da će to vrijeme doći što prije: "Veselim se vremenu kad će računala umjesto nas pisati repetitivni kod."

DSC_5648

Glavna pozornica WeAreDevelopers konferencije, odnosno dvorana A, bila je krcata prije podneva, kad je John Romero imao zakazano predavanje o Doomu. Fascinantno je kako igra koja puni 25 godina u prosincu ove godine još uvijek može privući toliko entuzijastičnih posjetitelja, i to na više poslovno orijentiranom skupu. Ali Doom je Doom!

Ne treba ni spominjati da je Romera nakon predavanja, na kojem je u detalje opisivao razvoj revolucionarnog 3D naslova, čekalo na desetke fanova s kopijama igre na floppy disku za potpisivanje. Tko kaže da developeri ne mogu biti rock zvijezde?

DSC_0884

BMW je na WeAreDevelopers konferenciji zakupio pola izložbenog prostora u prizemlju, s pravim automobilom u vitrini, no dojma smo da su sudionici više ostali impresionirani pričom o Rimac Automobilima, koju je nakon pauze za ručak na glavnoj pozornici ispripovijedao njen osnivač i direktor Mate Rimac. Karizmatični hrvatski poduzetnik usto je govorio o današnjoj ulozi developera u razvoju električnih automobila.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Konferencija Beč WeAreDevelopers
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam