Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.05.2018. 11:56

Xbox Adaptive Controller 

VIDEO: Xbox kontroler za milijardu invalida

Industrija video igara dugo je ignorirala invalide pa to Microsoft sada želi ispraviti.

VIDEO: Xbox kontroler za milijardu invalida

Microsoft je predstavio novi Xbox kontroler po nazivom Xbox Adaptive Controller na kojem je radio pune tri godine, a namijenjen je osobama s oštećenim motornim funkcijama ruku i prstiju, s jednom rukom, ili bez ruku, koje će sada moći igrati sve Xbox i PC igre kao što to ostali gameri igraju pomoću klasičnog Xbox kontrolera.

Kontroler je namjerno dizajniran tako da uopće ne upućuje da se radi o nečem namijenjenom invalidima, pa djeluje kao dio standardne periferne gamerske opreme, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kontroler je plug-and-play opcija za invalidne osobe, pa se spaja na Xbox One konzolu ili na PC računalo bluetoothom, a dolazi s velikim gumbima koji omogućuju i korištenje nogama, s time da to nisu touchpadovi već posjeduju "light-touch" sustav, pa reagiraju na najmanji pritisak. Svaki gumb na aktivaciju stvara drugačiji zvuk, što donosi dodatnu korist za senzorski input.

xbox_adaptive_controller_1

Lijevi gumb je D-pad, klasični Xboxov power gumb koji omogućuje igračima jednostavno prebacivanje između tri opcije mapiranih komandi, čak i tijekom gameplaya, a na bočnim stranicama se nalaze USB-C portovi.

Jedna od najzanimljivijih značajki kontrolera nalazi se na zadnjoj strani, a to je devetnaest 3,5 mm utora, od kojih svaki odgovara jednom gumbu na tradicionalnom Xbox gamepadu.

XboxAdaptiveController 2

Ti utori omogućuju igračima spajanje svojih postojećih prilagođenih kontrolera, specijalnih gumbi, klikera i drugih alata koji odgovaraju njihovim potrebama, pa se može reći da Xbox Adaptive Controller predstavlja svojevrsni gaming HUB koji objedinjava sve kontrolere za osobe s posebnim potrebama u jedan međukonektorski uređaj koji će im značajno olakšati korištenje konzole ili računala za igranje. 

Kontroler će se prodavati po cijeni od 100 dolara, a u prodaju će krenuti tijekom ove godine. Microsoft vjeruje da će zahvaljujući njemu privući milijardu novih gamera.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam