Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.05.2016. 12:24

Google I/O 2016 

VIDEO: Google Home za upravljanje pametnim domom

Amazonov Echo dobiva jakog konkurenta na području glasovnog upravljanja kućnim uređajima.

VIDEO: Google Home za upravljanje pametnim domom

Na Google I/O 2016 konferenciji za developere, predstavljen je Google Home, jedan od prvih Smart Home uređaja koji koristi pametnog Google Assistant chat-bota.

Radi se o uređaju koji nam djeluje poput velike soljenke, a donosi mogućnost glasovne komunikacije sa svrhom upravljanja raznim gadgetima, kućnim uređajima i aparatima, koji mogu uključivati TV, glazbene playere, nadzorne sustave, pametnu rasvjetu i brojne druge stvari iz domena IoT-a i Smart Homea, kao što možete vidjeti u ovom videu

Korisnik ima mogućnost da gadgetu kaže da mu pusti određenu pjesmu, provjeri let, uključi svjetla, a integrirana umjetna inteligencija omogućuje vrlo široko razumijevanje upita i komandi, pa je stanju prilično dobro razumjeti što korisnik traži i govori bez gubitka konteksta.

Estetski gledano, uređaj je napravljen kako bi se uklapao u kućanstva, a Google je najavio da će dolaziti u velikom broju raznolikih boja i materijala koje će korisnik moći mijenjati po želji.

Obzirom na kompaktni dizajn i malu težinu, Google Home je pogodan za prenošenje i stavljanje na razne lokacije u kući. Na sebi nema nikakvih tipki, dok se na vrhu nalaze četiri LED-ice u Googleovim bojama (zelena, žuta, crvena i plava). Na dnu se još nalaze samo zvučnik i mikrofon, a taj minimalizam ga čini pogodnim za korištenje svim profilima korisnika, od djece do starih osoba.

Google_Home

Najavljeno je i kako će u budućnosti ovaj gadget moći raditi i neke naprednije zadatke poput pokretanja automobila i naručivanja dostave hrane, te će poslužiti i kao "hub" za IoT, što znači da će objedinjavati sve umrežene uređaje poput kamera, termostata, svjetla i kućanskih aparata.

Spominje se i mogućnost slušanja glazbe, ne samo putem njega, već i umrežavanjem s ostalim zvučnicima u kući. Podržavat će komunikaciju s ostalim IoT gadgetima poput Nesta, te third-party aplikacijama koje će razvijati developeri. Može prepoznavati glasove više članova kućanstva, a koristi i tehnologiju prepoznavanja glasa na daljinu.

Google na prezentaciji nije objavio nikakve informacije o cijeni gadgeta, a na tržištu bi se trebao pojaviti krajem ove godine.

Izvor: VidilabVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->