Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.04.2020. 12:21

FCC 

Uskoro glasovanje o novoj 6 GHz WiFi tehnologiji

Novi 6 GHz WiFi bi trebao omogućiti dvostruko brže bežično povezivanje na internet.

Uskoro glasovanje o novoj 6 GHz WiFi tehnologiji

FCC (Federal Communications Commission) će 23. travnja ove godine održati glasovanje kojim će se odlučiti hoće li u SAD-u omogućiti WiFi uređajima pristup radiofrekvencijskom pojasu od 6 GHz. Taj pojas između ostalih trenutno koriste velike kompanije poput radiodifuznih tvrtki i javnih službi za prijenos video signala i praćenje rada električnih mreža.

Ukoliko FCC omogući u SAD-u pristup WiFi uređajima pojasu od 6 GHz, to bi moglo dovesti do bežičnog povezivanja uređaja spojenih na kućne ili uredske mreže više nego dvostrukom brzinom.

Mada mnoge industrije upozoravaju da bi pristup WiFi uređajima tom radiofrekvencijskom pojasu  mogao negativno utjecati na one koji ga trenutno koriste, velike tehnološke tvrtke, uključujući Apple, Intel, Alphabet (Google) i Facebook snažno podupiru tu ideju, pa su u jednoj svojoj zajedničkoj izjavi naveli da je "pristup tom pojasu neophodan kako bi se korisnicima moglo isporučiti važne nove mogućnosti današnjih bežičnih tehnologija". U rujnu prošle godine mnoge tvrtke već su predstavile uređaje koji podržavaju 6 GHz, uključujući nove telefone Samsunga i Apllea.

Na ovogodišnjem CES sajmu WiFi Alliance je objavio da će uređaji koji će koristiti taj radiofrekvencijski pojas biti brandirani kao Wi-Fi 6E CERTIFIED.

Vezani sadržaji
Ključne riječi FCC WiFi 6 GHz WiFi 6E WiFi Alliance
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->