Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.04.2020. 13:32

Pong Quest 

VIDEO: Atari radi Pong RPG igru

Atari nam poručuje da i lopatice za udaranje loptica mogu imati svoje avanture.

VIDEO: Atari radi Pong RPG igru

Najnoviji pokušaj Atarija da vrati nostalgičare današnjem gamingu dolazi u obliku igre Pong Quest. Igra koja je izvedena iz jedne od prvih računalnih igara u povijesti, predstavljala je digitalnu inačicu neke vrste tenisa. Bez obzira na to što je bila izrazito rudimentarna i sastojala se od tek nekoliko crta, lopatica, točkice koja je glumila lopticu i brojčanika rezultata, za igru Nolana Bushnella iz 1972. godine danas se smatra da je pokrenula čitav razvoj industrije računalnih igara.

No Atari, na čijim ste je arkadnim automatima mogli igrati ako ste živjeli u to vrijeme (a kasnije na svemu što ima ekran), ne želi da Pong ostane samo neka vrsta spomenika gamingu, već ga je odlučio pretvoriti u neku vrstu arkadnog RPG-a u kojem ćete "voditi" lopaticu (ili reket) kao svojeg heroja i izvršavati razne misije uz čiju pomoć će razvijati nove vještine i skupljati opremu te razvijati drvo znanja i sposobnosti te omogućiti dalji razvoj priče o obrani Pong World kraljevstva, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Ne zvuči baš kao da je priča jako važna za ovaj naslov, ali vjerujemo da bi sve skupa u konačnici moglo biti zanimljivo ukoliko će arkadni dio biti dobro napravljen.

Igra će stići na PC, PS4, Switch i Xbox One tijekom ove godine i prodavat će se po cijeni od 15 eura.

Od kada smo vidjeli igrani film Pacman više nas ništa ne može začuditi, pa možda i Pong jednog dana pretvore u hollywoodski blockbuster.

Vezani sadržaji
Ključne riječi RPG Atari PONG Pong Quest
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->