Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.04.2020. 11:30

Microsoft 

Microsoft Edge dobiva značajku Smart Copy

Ekipa iz Microsofta na svojem se blogu i sama pita kako se ovoga nisu prije sjetili.

Microsoft Edge dobiva značajku Smart Copy

Među obiljem novosti za Edge preglednik koje uključuju vertikalne tabove, poboljšanja za očuvanje privatnosti, organizaciju omiljenih stranica pomoću značajke Collections, potrage za kompromitiranim lozinkama pomoću Password Monitora i drugih koje može pronaći na ovoj poveznici, Microsoft je najavio i funkciju za pametnu operaciju "copy-pastea" (izreži i zalijepi), koja se nije mijenjala od davnih početaka, pod nazivom Smart Copy.

Ako ste ikada pokušali kopirati neki određeni sadržaj s web stranice, nakon što ste ga zalijepili u primjerice Word dokument dobili ste hrpe reformatiranih tekstova i črčkarija, koje ste morali dodatno obrađivati i formatirati pojedinačno da bi izgledali pristojno.

Smart copy copy

Liat Ben-Zur, korporativni potpredsjednik za Microsoft Edge kaže kako će to sada biti znatno "pametnije", jer se u Edge uvodi značajka "Smart Copy", za koju se čudi kako se i sami nisu sjetili razviti je puno prije.

Ona funkcionira na taj način da ćete nakon klikanja desnog gumba miša i odabira smart copy funkcije kursorom moći selektirati bilo koji dio sadržaja na web stranici, koji će nakon "pejstanja" u Word dokument ili mail ostati u svojoj originalnoj formi, pa će primjerice tablica sa stranice izgledati uredno formatirana i složena u dokumentu u koji je kopirate, zajedno s tekstovima i slikama koje su grupno selektirane.

Smart copy paste

Smart Copy će stići u sve inačice Microsoft Edge preglednika, uključujući one za macOS i najvjerojatnije Linux, no kada će to biti još nije poznato.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft Edge copy-paste smart copy
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->