Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.04.2020. 12:03

Astro Slide 

VIDEO: 5G Linux telefon i mini laptop u jednom

Planet Computers radi na zanimljivom slide telefonu s fizičkom tipkovnicom, 5G-om i multi-boot podrškom za Linux.

VIDEO: 5G Linux telefon i mini laptop u jednom

Svijet Linux telefona uskoro dobiva novog člana, uređaj pod nazivom Astro Slide koji razvija tvrtka Planet Computers, koja je za njega na Indiegogo portalu već prikupila 4.642.690 kuna, iako do isteka crowdfunding kampanje još ima 38 dana.

Uređaj koji podsjeća na PDA izgleda kao neka mješavina retro i modernog telefona na izvlačenje sa zaslonom od 6,3 inča, no on je u osnovi punokrvni 5G smartfon s fizičkom tipkovnicom koja ga pretvara u mini laptop.

Što se hardvera tiče, Astro Slide pokreće MediaTek Dimensity 1000 osmojezgreni SoC procesor i dolazi s 5G čipom koji je prema tvrdnji tvrtke specijalno dizajniran za poboljšanje signala uz smanjenje potrošnje baterije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Uređaj dolazi s 6 GB RAM-a i 128 GB pohrane koja se može povećati microSD karticom. Mada u osnovi dolazi s operativnim sustavom Android, onima koji traže nešto drugo nudi se multi-boot opcija s podrškom za Linux, iako za sada još nije poznato o kojoj će se distribuciji raditi.

Ukoliko se uključite u crowdfunding kampanju, 5G verziju ćete dobiti za 4.372 kuna, što je 30 posto jeftinije nego što će koštati u dućanima (6.250 kn).

Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->