Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.10.2019. 12:44

Samsung 

Ugašen Samsungov projekt punokrvnog Linuxa za telefone

Samsung odustao od ideje da se na njegovim telefonima nađe čitav Ubuntu Linux OS.

Ugašen Samsungov projekt punokrvnog Linuxa za telefone

Kako stvari stoje, dolaskom novog Android 10 operativnog sustava, Samsungovi telefoni više neće imati mogućnost korištenja testne beta inačice Ubuntu OS-a, što znači da je ambiciozni projekt dovođenja pune inačice Canonicalovog operativnog sustava ugašen.

Samsung je 2018. godine najavio da će svoj softver dovesti na višu razinu DeX projektom i omogućiti pojavu pune inačice Linuxa na svojim telefonima.

Iz tog razloga udružio se s Canonicalom, kako bi Ubuntu Linux distribuciju donijeli na DeX, što je trebalo omogućiti rad Linuxa na Galaxy S i Note telefonima.

Ta ideja je posebno oduševila zajednicu otvorenog koda, pa će ih sada jako razočarati kada čuju da je projekt obustavljen i odbačen.

"Hvala vam što ste podržali Linux u DeX beti. Nažalost, objavljujemo kraj našeg beta programa i više nećemo pružati podršku na budućim inačicama OS-a i novim uređajima", objasnio je Samsung u emailu poslanom registriranim korisnicima svojeg testnog programa i dodao da Linux na DeX-u neće biti podržan u Android 10 Beta i  kada svoj uređaj nadogradite na Android 10 više nećete biti u mogućnosti vratiti uređaj na Android Pie. Samsung planira Android 10 dovesti na svoje uređaje tijekom predstojećih mjeseci, a beta program je započeo prije nekoliko tjedana. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->