Nalazite se
  • Pop Tech
  • Qantas testirao posadu i putnike u letu od 19 sati
Članak
Objavljeno: 21.10.2019. 12:20

Qantas 

Qantas testirao posadu i putnike u letu od 19 sati

Neprekidni let od New York do Sydneya postigao rekord za putnički zračni transport.

Qantas testirao posadu i putnike u letu od 19 sati

Najveći australski avioprijevoznik Qantas postigao je rekord za komercijalni zračni transport putnika neprekidnim letom između New Yorka do Sydneya u trajanju od 19 sati i 16 minuta. Cilj ovog leta nije bio sam rekord, već je ideja bila provesti studiju utjecaja tako dugačkog neprekidnog leta na pilote, osoblje i putnike. Stoga su piloti bili opremljeni uređajima za praćenje aktivnosti mozga i razina melatonina, a testirali su im se i opća koncentriranost i opreznost.

DG1_6447

Putnici koji su dobrovoljno sudjelovali u ovoj studiji poslužili su za testiranje sustava protiv jet-laga, pri čemu su bili izloženi različitim vrstama i razinama osvjetljenja putničke kabine, a sudjelovali su i u izvođenju vježbi kojima se htjelo spriječiti da im se tijela ukoče tijekom tako dugačkog leta.

Ovakvi letovi neće postati uobičajeni u avioprijevozu putnika jer je Qantas zbog uštede goriva morao ograničiti broj putnika na 49, što je velika razlika u odnosu na 280 koliko ih obično prevozi Boeingom 787-9.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->